Hatéves unokahúga megölése miatt szerdán húsz év fegyházra ítélt nem jogerősen egy férfit a Szekszárdi Törvényszék – tudatta a bíróság sajtótitkársága az MTI-vel.

Bántalmazta a kislányt

Az akkor 19 éves férfi tavaly márciusban hívta el a kislányt a Séd-patak melletti töltéshez, ahol szexuális indíttatásból bántalmazni kezdte rokonát: többször fejen ütötte egy térkővel, majd a még lélegző kislányt a patakba húzta, és hazament.

FRISS!

Megvan az ítélet: ennyit kapott a pásztói horroranya, aki embertelen módon szabadult meg a csecsemőjétől

Személyiségzavarban szenved

A vádirat is elismerte, hogy a vádlott személyiségzavarban szenved (javítóintézetben is volt, értelmi szintje tartótisztje szerint nem haladja meg egy három éves gyerekét), de a gyilkosságot beszámítható állapotban követte el.

Különösen kegyetlen tett

Az ügyészség érvelését az elsőfokú bíróság is elfogadta, így végül „aljas indokból, különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés, továbbá lopás vétségének kísérlete miatt” húsz év fegyházbüntetésre ítélte a férfit.

EZT IS OLVASD EL!

Ismeretlen férfi holttestére bukkantak a nagykátai rendőrök – A lakosság segítségét kérik

Fellebezett a védelem

A védelem enyhítésért fellebbezett, az ügyészség három nap gondolkodási időt kért a jogorvoslat kérdésében, így az elsőfokú ítélet nem jogerős.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Unokahúgáról és gondozott gyermekeiről terjesztett undorító fotókat egy óvónő

Korábban állatokat kínzott

Úgy tudni, hogy a 20 éves férfi korábban rendszeresen követett el brutális állatkínzásokat: kismacskákat fejezett le, kutyákat dobott tűzbe, de olyan is előfordult, hogy egy macskát a kölykeivel együtt megfojtott.

Először állat, aztán ember

K. Dániel mentális és pszichés problémákkal küzdött, valószínűleg szerepet játszhatott az állatokkal szembeni dominancia abban, hogy később már “nagyobb prédára” támadt, egy emberre. Feltehetően elmosódtak a fejében a határok, ami nem meglepő jelenség.

Kiemelt kép: Illusztráció