Letért az útról és egy fának csapódott az egyik kiskunhalasi sütőipari cég kenyérszállító autója szombat hajnalban. A sofőr valószínűleg elaludt és a biztonsági övet sem használta.

Árokba hajtott, fának ütközött

Az áruszállító kisteherautó Kunfehértó felől Jánoshalma irányába tartott, amikor a sofőr eddig tisztázatlan okok miatt áttért a szemközti sávba, majd az út baloldalán egy közlekedési lámpát kidöntve árokba hajtott és egy fának ütközött. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Elaludt egy pillanatra

A kisteherautót vezető férfi feltehető elaludt egy pillanatra, a tűzoltóknak azt mondta, hogy nem emlékszik arra, hogy ütközött a fának. Az elsődleges helyszíni megállapítás szerint nem használta a biztonsági övet.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kórházba szállították

A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók és a halasi mentők emelték ki a súlyosan sérült sofőrt az összetört vezetőfülkéből és fektették hordágyra. A helyszíni ellátást követően a mentők a kiskunhalasi kórházba szállították.

Másik teherautót küldtek

A helyszínelés és a műszaki mentés idejére félpályás útzár volt érvényben. A baleset pontos körülményeit a Kiskunhalasi rendőrkapitányság munkatársai vizsgálják. Az összetört kisteherautón lévő pékárúért a sütőipari cég másik teherautót küldött, tudta meg a baon.hu.

Elvesztette uralmát a jármű felett

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt a Vas megyei Vát közelében a 86-os főúton csütörtökön délelőtt. A jeges út megtréfált egy sofőrt, aki elvesztette uralmát járműve irányítása felett.

Fagypont körüli hőmérsékletben

Szombathely felől Répcelak irányába tartott egy Suzuki személygépkocsi, valamivel fagypont feletti hőmérsékletben. Az úttest a legtöbb helyen száraz volt, azonban az árnyékos területeken még nedves, jeges, ennek megfelelően csúszós volt.

 Megcsúszott és elhagyta az utat

Amikor az autó egy árnyékos szakaszra ért, ahol jeges volt az út. A sofőr már nem tudta az úton tartani a járművét. A Suzuki egy fás, cserjés szakaszon csúszott meg, áttért a szemközti sávba, majd lerobogott a töltésen.

Megsérült a sofőr  

Az autót vezető férfi megsérült, a mentők kórházba szállították. A helyszíni szemle ideje alatt egy sávon haladhatott a forgalom.

Figyeljünk oda!

Több autó is megcsúszott, amikor a sofőrök a nyári rutin szerint fékeztek a baleseti helyszín előtt. A rend őrei arra kérik a járművezetőket, hogy vegyék figyelembe a téli útviszonyokat! A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció