Már csak négy év, és örökre elévülhet a világ legkeresettebb női bűnözői között számon tartott, és a mai napig is szökésben lévő Dudla Andreára kirótt büntetés. Az asszony bűntársait már elfogták, míg ő maga sokak szerint Thaiföldön bujkál a hatóságok elől.

A Keresztanya

A miskolci nő még 2005-ben kezdte a bűnözést, amikor is társaival egy könyvelőiroda vezetőjeként bankokat kopasztottak meg ravasz módon. Később 4400 tonna kukoricát adtak el egyszerre több embernek úgy, hogy az ígért termény sehova nem érkezett meg. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Külföldre szökött

Húzásaikkal a bankoknak 400 milliós, míg a kukoricacsalással közel 250 milliós kárt okoztak. Andrea azonban nem várta meg a 2017-ben adócsalás, pénzmosás, csalás, közokirat-hamisítás és hamis magánokirat felhasználása miatti ítéletet, hanem még 2012-ben külföldre szökött.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ő volt a főnök

A távollétében tartott tárgyalásán kiderült: valószínűleg ő maga volt a banda feje, valóságos keresztanyaként tartották számon.

Hamisítás nagy tételben

A bíró úgy fogalmazott: maga Andrea volt mindennek az értelmi szerzője, két társa, az első és harmadrendű vádlott pedig vakon belement a tervbe. Hamisították a banki fejléces papírokat, nullás adóigazolásokat kreáltak.

Bélyegzők a kekszes dobozban

Egy kekszes dobozban egymás mellett sorakoztak a hamis bélyegzők, és még arra is ügyeltek, hogy a banki ügyintézésre elegáns üzletembernek öltöztessék a strómanokat – derül ki a Bors cikkéből.

Magánembereket is lehúzott

Andreát helyi nehézfiúk védték, és a cégek mellett magánembereket is lehúzott: magas kamatot ígérve kért kölcsönöket, amelyek közül semmit nem adott vissza. „Maga volt a nő”: szőke, csinos, rendkívül jó fellépésű és beszélőkéjű, „a csűr-csavarásban topon volt” – mondták róla a megkárosítottak.

Thaiföldön bujkál

A nő végül 10 évet kapott, de a másodfokú ítélet kimondásakor már épp szökésben volt: a kukorica-csalásban is érintett O. Róberttel együtt leléptek az országból, 2016-ig nyomukat sem találták. 

Csak fotón láthatják Andreát

Fotó: police.hu

Róbert hazatért

Róbert 2016. június 24-én hazajött Thaiföldről, a zsaruk pedig már a reptéren elfogták, és ki is hallgatták.

11 elfogatóparancs

Sokak szerint Andrea azóta is valahol Thaiföldön rejtőzködik: amellett, hogy az Europol a legkeresettebb női bűnözők között tartja számon és jelenleg is 11 elfogatóparancs van ellene érvényben, bottal üthetik csak a nyomát. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: sok pénzt hozott nekik a kukorica. Fotó: police.hu