A 13. kerületi rendőrök egy fiatal párt gyanúsítanak azzal, hogy egy idős nő bizalmába férkőzve 73 alkalommal használták jogosulatlanul a bankkártyáját. A két 20 éves sikerrel férkőzött az asszony bizalmába és csaknem másfél millió forintot vettek fel az automatákból.

Bejelentést tett a 78 éves nő

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 13. Kerületi Rendőrkapitánysága információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen indított nyomozást, miután egy 78 éves nő bejelentette, hogy eltűnt a bankkártyája, amit valaki huzamosabb ideje jogosulatlanul használ. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Elfogták az elkövetőket

A nyomozók azonosították a feltételezett elkövetőket, a 20 éves H. Gyulát és a szintén 20 éves R. Melisszát, akiket 2023. június 23-án gyanúsítottként hallgattak ki.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Az idős asszony bizalmába férkőztek

A rendelkezésre álló adatok szerint az álnéven bemutatkozó pár hónapokkal korábban férkőzött az idős asszony bizalmába.

Többször jártak a lakásában

Az utcán szólították meg azzal, hogy segítenek a csomagjait cipelni, majd többször jártak a sértett 13. kerületi lakásában is. Innen vitték el a bankkártyáját a mellette felírt PIN-kóddal együtt.

73 jogosulatlan tranzakció

Összesen 73 jogosulatlan tranzakciót végeztek: több százezer forintért főként ruhákat vásároltak, valamint csaknem 1,5 millió forintot vettek fel bankautomatákból.

Ruhákat foglaltak le a lakásukon

A gyanúsítottak nem tettek vallomást, de az angyalföldi rendőrök a lakásukon a lopott bankkártyával vásárolt ruhákat foglaltak le – írta a police.hu.

Ellopta őket

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy egy utóballagási ajándéknak szánt aranygyűrű iránt érdeklődő ügyfél távozása utáni pakoláskor tűnt fel egy nagykőrösi üzlet eladójának a szomorú tény, miszerint a tálca tartalma hiányos. 

A szájában vitte ki

Két ékszer helye maradt üresen, a felvételek tanulsága szerint ugyanis azokat a kb. 160 centiméter magas, vékony, szőke és farmerruhát viselő ügyfél – kihasználva az alkalmazott pillanatnyi figyelmetlenségét – a szájában elrejtve lopta el.

Hamar lebukott

A bejelentés 10 óra 35 perckor futott be, a közterületen szolgálatot teljesítő járőrök öt perccel később már azt jelentették, a helyi buszállomáson elfogták a személyleírásnak megfelelő nőt. Ráadásul a kb. 150 ezer forintot érő gyűrűk is előkerültek – már nem a szájából, hanem a retikülből. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció