A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 15 éves fiatalkorú férfi ellen emberkereskedelem bűntette miatt, aki vele együtt a miskolci gyermekotthonból elszökött barátnőjét arra bírta rá, hogy prostitúcióval keressen pénzt.

Mindketten megszöktek

A vádirat szerint a vádlott egy miskolci gyermekvédelmi otthonban volt elhelyezve a sértett kiskorú lánnyal, akivel érzelmi kapcsolatba került. 2019. év tavaszán elszöktek, a városban laktak, de májusra elfogyott a pénzük. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Futtatni kezdte a lányt

A fiú felvetette barátnőjének, hogy prostitúcióból kellene jövedelmet szerezniük, amihez majd ő segítséget nyújt. A sértett, mivel neki is szükséges volt pénzre, beleegyezett.

Megállítottak egy férfit

Együtt elmentek a város egyik külterületi utcájára, ahol a vádlott egy autóval közlekedő férfit megállított, és megállapodott vele, hogy a sértett pénzért, számára szexuális szolgáltatást nyújtson.

Ez is érdekelhet:

5000 forint

Az ismeretlen férfi az autóval elszállította a kiskorút, és vele közösült, amiért 5.000 forintot fizetett. A sértett a teljes összeget átadta a fiúnak, aki abból cigarettát vásárolt, megkínálta belőle a sértettet, viszont a visszajáró pénzt teljes egészében megtartotta magának.

A lány nem akarta tovább csinálni

A vádlott ezután is arra ösztönözte a kiskorú nőt, hogy a későbbiekben is ily módon jussanak pénzhez, de a lány ezt megtagadta.

Ez várhat most a fiúra

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben fiatalkorúak börtönében letöltendő, de végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést indítványozott pártfogó felügyelet elrendelésével.

Pár napja egy 39 éves férfit fogtak el

Amint azt a Kékvillogó is megírta egy 39 éves férfi egy kiskorú lányt kényszerített arra, hogy pénzért szexuális szolgáltatást nyújtson idegen férfiaknak. A Pest megyei felderítők véget vetettek a kizsákmányolásnak.

Kényszerítette

Mint megírtuk egy kamasz lány kért segítséget a rendőröktől, mivel őt egy ceglédi férfi akarata ellenére, fenyegetések, és folyamatos bántalmazások közepette kényszerítette arra, hogy hosszú hónapokon keresztül prostitúciós tevékenységet végezzen.

Társkeresőkre regisztrálták fel

Az áldozat azt is elmondta, hogy a férfi barátnője egy internetes társkereső oldalra -más életkorral- regisztrálta fel, a hirdetésre jelentkező férfiak igénye szerint segített leszervezni találkákat.

A pénzét elvették

A légyottokért kapott összegeket futtatója minden egyes alkalommal elvette a lánytól, azt kizárólag saját kiadásainak finanszírozására fordította.

Elfogták

A Pest megyei felderítők rádolgoztak a beazonosított Sz. Gusztávra és M. Biankára. Beszereztek annyi bizonyítékot, hogy 2021. november 9-én reggel, kutatási határozattal a kezükben kopogtattak a férfi ceglédi lakásának ajtaján. A férfit és élettársát elfogták, és a kapitányságra vették az irányt, írja a police.hu.

Mindent tagad

A 39 éves férfi kihallgatásán a terhére rótt bűncselekmény elkövetését tagadta. Nem tett másként 19 éves élettársa sem, ő is csak szűkszavúan vázolta álláspontját.

Emberkereskedelem

Az azóta letartóztatott Sz. Gusztáv és a szabadlábon védekező M. Bianka ellen emberkereskedelem és kényszermunka bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels