Egy éjszaka, két életmentés Budapesten: a fővárosban az éjjel a 20. kerületben, illetve Pestszentlőrincen is tűz keletkezett, mindkét esetben a rend őrei mentették meg az ott lakók életét.

Családi ház gyulladt ki

A police.hu tájékoztatása szerint a főváros 20. kerületében gyulladt ki egy családi ház 2021. december 14-én este 8 óra körül. A helyszínre elsőként Kurucz Szabolcs r. főtörzsőrmester és Szabó László r. törzsőrmester, a Soroksári Rendőrőrs körzeti megbízottjai értek ki. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Habozás nélkül

Habozás nélkül bementek az égő házba, kikísérték az ott lakó 67 éves férfit, majd egy poroltóval eloltották a lángokat. Az elsődleges adatok szerint súlyos égési sérülésekkel kórházba vitt férfi elmondta, hogy egy őrizetlenül hagyott adventi koszorú okozta a tüzet.

FIGYELEM! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Pestszentlőrincen is felcsaptak a lángok

Egy órával később Pestszentlőrincen kapott lángra egy lakás. A Budapesti Rendőr-főkapitányság 18. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja, Éles János r. főtörzszászlós a Magyar Honvédség beosztottjával, Csajbók Tamás főtörzsőrmesterrel látott el közös szolgálatot.

Ez is érdekelhet:

Egy nő még bent volt

Ők értek elsőként a helyszínre, ahol a szomszédok elmondták nekik, hogy a lakásban élő nő még bent van. A körzeti megbízott elzárta a gázvezeték főcsapját, majd a katonával közös erővel hozta ki a lakásban rekedt 69 éves nőt.

Kórházba szállították

Az asszonyt a mentőszolgálat munkatársai füstmérgezés gyanújával vitték kórházba. Az esküjükhöz híven életüket is kockáztató egyenruhások egyik esetben sem sérültek meg.​

Rengeteg a tűzeset

Az utóbbi időben számos tűzesetről számoltunk be, legutóbb például arról írtunk, hogy tűz ütött ki a Péterfy Sándor utcai kórházban.

Az alagsorban csaptak fel a lángok

Mint megírtuk a 7. kerületi kórház alagsorában egy 9 négyzetméteres helyiségben használaton kívüli tárgyak gyulladtak meg. A tűz miatt a földszintet kiürítették. Ez csak a járóbetegellátást érintette, fekvőbetegeknek nem kellett elhagyniuk az épületet, mindez december 11-én, szombaton történt

Aznap a 18. kerületben is felcsaptak a lángok

Amint azt a Kékvillogó is megírta kigyulladt egy telephely a főváros 18. kerületében, a Fáy utcában szombat hajnalban. A lángokat hosszú órák, kemény küzdelmét követően megfékezéték, mindez szintén december 11-én, szombaton történt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemeltk kép: Illusztráció – Forrás: police.hu