Kigyulladt egy lakóház csütörtök este Hévízen. A tűzoltók gyorsan megérkeztek és meglepődtek, hogy egy mozgássérült embert találtak a házban. Az épület lakattal volt lezárva, az idős férfi életét már nem tudták megmenteni.

Kétszintes ház égett

Csütörtökön este, nem sokkal kilenc óra előtt érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint egy kétszintes családi ház ég Hévízen, az Egregyi utcában. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Egy ember volt bent

A bejelentő elmondta, hogy a házban egy mozgássérült idős ember él, kapuja lakattal be van zárva, ezért feltételezhetően a lakásban tartózkodik – írja a BalatonKörnyéke.hu hírportál.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Sok tűzoltó vonult ki

Forrás: Katasztrófavédelem

Kicsaptak a lángok az ablakon

Négy járművel tizennyolc tűzoltó vonult a helyszínre, akik kiérkezésekor a százötven négyzetméteres ingatlan egyik tizenhat négyzetméteres helyisége égett, a lángok pedig már kicsaptak az ablakon.

Szemét az udvaron

Az oltást nehezítette, hogy a ház udvarán, valamint az épület belsejében nagy mennyiségű szemetet halmoztak fel.

Megfékezték a lángokat

A tűz egy ágyat, egy szekrénysort és több elektronikai eszközt érintett. A tűzoltók két oldalról fél óra alatt megfékezték a lángokat, ezzel megakadályozva, hogy a tűz továbbterjedjen a tetőre, illetve a lakóházzal egybeépített melléképületre.

Haláleset

A tűzoltók a beavatkozás közben találtak rá a ház idős lakójára, akit az épületből kivittek, de az életét már nem lehetett megmenteni.

Szikra

Nem zárható ki, hogy a tüzet a kályhából kipattanó szikra okozta, azonban a keletkezési körülményeket tűzvizsgálati eljárás fogja tisztázni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Fotók forrása: Zala KMSZ