Két hajléktalan verekedett össze Debrecenben, Az egyikőjük meghalt. A bíróság a gyilkost első fokon, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt, mint visszaesőt 14 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Hajléktalanok voltak

Az elsőfokú bíróság megállapítása szerit a fiatal vádlott és élettársa 2020 márciusától hajléktalanként éltek Debrecenben. Kifigyelték, hogy a bűncselekmény elkövetésének helyszínéhez közeli kereszteződésben van egy romos épület, ahol nem lakik senki, ezért oda beköltöztek.

Rendszeresen ittak

Mindketten rendszeresen ittak, a bűncselekmény elkövetésének napján is egy élelmiszerüzlethez tartottak, hogy a nyitást követően szeszes italt vegyenek.

Tüzet kértek

Gyalog indultak el, majd az egyik társasház lépcsőházi bejáratánál észrevették az ott ülő szintén hajléktalan férfit, akit látásból ismertek. A vádlott odament a cigarettázó sértetthez és tüzet kért tőle.

A sértett ütött először

A sértett ekkor hirtelen felállt és szó nélkül ököllel szájon ütötte a 27 éves férfit. Ezek után verekedni kezdtek. A fiatalember az esőtől sáros járdán megcsúszott, hátraesett és magával rántotta a földre a sértettet is.

Megtaposta az arcát

A fiatal férfi gyorsan fel tudott állni, majd a hanyatt fekvő sértett arcát több alkalommal nagy erővel megtaposta. A sértett elvesztette az eszméletét, a vádlott ekkor magára hagyta áldozatát és távozott a helyszínről.

Élettársa könyörgött neki

A vádlott élettársa többször kiabálta, hogy ne tegye ezt, hagyja abba a bántalmazását.

Meghalt

A bíróság szerint egyértelmű volt, hogy az idősebb férfi a verés miatt vesztette életét és az idejekorán alkalmazott gyors és szakszerű orvosi segítség sem tudta volna megmenteni.

Még lehet súlyosabb a büntetés

Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért fellebbezett. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.