Életveszélyesen megfenyegette és egy késsel megsebesítette menyasszonyát egy holland férfi Békéscsabán.

Többször megszúrta

A férfi a nyakán és a mellkasán sebesítette meg a nőt, miután szerdán késő este összevesztek – írja a rendőrség a honlapján.

Elmenekült

A támadás után a 33 éves férfi elmenekült, de a rendőrök csütörtök délelőtt Békéscsabán, a Szabolcs utcai úgynevezett repülőhíd közelében, egy fás, bokros területen elfogták. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Emberölési kísérlet

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés kísérlete miatt indított büntetőeljárást a holland férfi ellen, akit őrizetbe vették – olvasható a közleményben.

Ez is érdekelheti

Három és fél év

Késsel a kezében megöléssel fenyegette a rendőröket egy férfi Hajdú-Bihar megyei településen. Az elsőfokú bíróság bűnösnek találta, ezért őt 3 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte és 4 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Ittas volt

A férfi még 2020 nyarán ittasan ütötte az egyik élelmiszerüzlet ajtaját Pocsajban. Jöttek a rendőrök, akiket kezében egy8 centis késsel fenyegetni kezdett.

Rendőrökre akart támadni

Az egyik rendőrs ekkor könnygázt és rendőrbotot vett elő az autójukból, majd a késsel hadonászó férfit bekertették, lefogták és megbilincselték.

Elmebeteg

Az ítélet meghozatalakor a bíró azt mondta: a férfi tudathasadásos elmebetegségben szenved, ami miatt a beszámítási képessége közepes fokban korlátozott.

Jogerős

A korábban kiszabott két szabadságvesztés büntetés végrehajtását – 1 év 4 hónap, valamint 1 év 8 hónap börtönbüntetést – a bíróság utólagosan elrendelte.  A bíróság ítélete jogerős, azt mind az ügyészség, mind a vádlott és védője tudomásul vették.

Címlapfotónk illusztráció.