Két személyautó karambolozott Budapest 10. kerületében, a Maglódi úton. A balesethez riasztott fővárosi hivatásos tűzoltókat és a mentőket is. Hárman kórházba kerültek.

Karambol

Felévételeink alapján egy városi terepjáró és egy kisebb autó ütközött össze Kőbányán a Maglódi út és az Újhegyi út találkozásánál. Két nő érkezett egy Ford Fiestával a Maglódi úton a Sírkert utca felől, amikor az Újhegyi úthoz érve állításuk szerint lassítottak és át akartak gurulni a kereszteződésen.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

De nem álltak meg

Csakhogy a STOP táblánál meg is kellett volna állniuk, akkor talán nem rohan beléjük az Újhegyi úton a Harmat utca felől érkező Dacia Duster, egy férfival a volán mögött.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A másik autó

Kékvillogó/G.K

A csattanás

A Ford a nagyerejű ütközéstől megpördült a saját tengelye körül és a járdára csúszott, a Dacia pedig a gyalogátkelőn és az elválasztó betonszigeten keresztül a Maglódi út páros oldalán szintén a járdára sodródott, majd a villanyoszlop és a (nem működő) jelzőlámpa között éppen elhaladva a Maglódi út 32-36. ház kerítésének csapódott.

Sérültek is vannak

A baleset részvevői be voltak kötve, de a Daciaban nem nyílt ki egyetlen légzsák sem. A Fordban viszont mindkét első légszák kirobbant, a két sofőrt és a Fiesta utasát így is kórházba kellett szállítani, valószínűleg mindhárman csak könnyebben sérültek.

Miért nem működik lámpa?

A Fiestát vezető nő szerint a jelzőlámpák nem működtek, másrészt a STOP táblánál nem állt meg, hanem átcsorgott, volna. A fővárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket – viszont a Ford eleje annyira roncsolódott, hogy egyszerűbb volt kiemelni az akkumulátort belőle, mint levenni a sarukat róla.

Halálos baleset történt ma reggel Budán

Ahogy arról a Kékvillogó.hu-n az elsők között számoltunk be reggel 7 óra előtt pár perccel az 1. kerületben halálos baleset történt. Az Attila út 89. szám előtt egy személygépkocsi elütött egy gyalogost. A 37 éves nő a helyszínen meghalt.

Át akart szaladni

A Vérmező felől, a parkoló autók közül akart átszaladni az Attila út túloldalára a hölgy. Még sötét volt és sötét színű ruhában, kezében ételhordó műanyag dobozzal.

Próbált kormányozni

A Mini a belső sávban haladt az Alagút felé, azt mondta a sofőr, hogy nem volt ideje fékezni sem, elrántotta a kormányt a külső sávba, de akkor már elütötte az asszonyt.

Szörnyűséges 48 méter

A nő testét 48,5 méteren keresztül cipelte az autó, utána zuhant a földre és a szembejövő oldali belső sávba csúszott. Az étel szétkenődött a Mini szélvédőjén, ami be is tört a nekicsapódó testtől. A sofőr, egy középkorú férfi nem sérült meg.

Ez is érdekelheti

Címlapfotó: Kékvillogó/G.K