Drogos koldusok fosztogattak iskolásokat a gyöngyösi buszpályaudvaron. A szülők hiába könyörögtek a rendőröknek, a nyomozók nem foglalkoztak az üggyel. Végül a közösségi oldalon terjedő bejegyzések miatt razziáztak a rendőrök.

Feljelentést tettek a szülők

Hiába tettek feljelentést a szülők, hogy a gyöngyösi buszpályaudvaron tanyázó, bedrogozott koldusmaffia zsarolja a gyerekeiket, a rendőrség elhessegette őket. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A közösségi oldalon kért segítséget

Végül az ötgyermekes L. Marianna elkeseredett hangú levélben fordult a közösségi oldalán a nyilvánossághoz, és ennek meg is lett a foganatja. Mint írta, eltűnt a kisfia perselyéből 30 ezer forint. Amikor kifaggatta őt, kiderült, hogy egy férfi zsarolással arra kényszerítette: naponta vigyen neki pénzt.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megfélemlítették a kisfiút

„Miközben a fiam tanítás végén a haza tartó járatra várt, egy fiatalember megfélemlítette és pénzt követelt tőle a gyöngyösi buszpályaudvaron” – írta posztjában a kétségbeesett édesanya.

Csak papírpénz kellett neki

Olyan is előfordult, hogy amikor a férfi pofátlanul kivette a gyerek zsebéből a tárcáját, csak az aprót hagyta benne, majd megfenyegette, hogy másnap csak papírpénzt hozzon neki, mert baj lesz.

A rendőrség nem foglalkozott az üggyel

A felháborodott anyuka hiába ment a gyöngyösi rendőrségre, hogy feljelentést tegyen, azzal hessegették el, ha a fiú magától adta át a pénzt, az nem bűncselekmény.

Járőrözést ígértek

Több szülő is panaszt tettek emiatt a rendőrségen, a nyomozók azonban annyival elintézték a dolgot, hogy megígérték: járőröket küldenek a buszpályaudvarra – írja a Blikk.

Koldus fosztott ki egy gyereket

Az édesanyánál végül az verte ki a biztosítékot, amikor az asszony szeme láttára egy koldus fosztott ki egy másik kisdiákot. „Egyszerűen kivette a megfélemlített gyerek pénztárcáját és eltette belőle az 1000 forintos bankót, majd angolosan távozott”.

Csapatban akartak leszámolni a koldusokkal

Pár óra alatt több ezren osztották meg a dühös édesanya posztját, akadt a kommentelők között, aki azonnal csapatot szervezett, hogy leszámoljon az erőszakos koldusokkal, szerencsére végül nem történt önbíráskodás.

Behívták az anyukát a rendőrségre

Másnap a gyöngyösi nyomozók bekérték L. Mariannát, hogy mégiscsak tegyen feljelentést. Miközben az asszony a kapitányságon vallomást tett, a buszpályaudvaron a 13-as megállónál tovább kaszáltak a drogos koldusok. Végül a rendőrök jelenléte miatt szétszaladtak. Szemtanúk beszámolója szerinte gy férfit azonnal elkaptak a rendőrök. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt történt az eset

Kiemelt kép: gyöngyösi buszpályaudvar – Forrás: Wikipedia.hu