Ahogyan arról a Kékvillogó is hírt adott valóságos rémálom vált valóra a csendes, takaros, nyugodt nógrádi településen, Bujákon kedden délután. A család és a rendőrség a helyi, eltűntként keresett családapa holttestére bukkant egy temető melletti gödörben. Hamarosan kiderült: B. Péter vélhetően már vasárnap óta halott volt.

Elásta

Mint megírtuk a Pásztói Rendőrkapitányság által 2023. április 25-én indított körözési eljárás során, a végrehajtott széleskörű adatgyűjtés eredményeként megállapítást nyert, hogy Buják község 33 éves lakóját a vele egy korú ismerőse április 23-án oly módon bántalmazta, hogy az elszenvedett sérülésekbe a férfi belehalt. Ezt követően az elkövető az áldozat testét a település közelében, egy erdős részen elásta. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Helyszíni felvétel:

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Gyerekkori barát

Hamarosan a legborzalmasabb dologra is fény derült: a gyanú ugyanis Péter gyermekkori barátjára terelődött, aki az elsődleges információk szerint először elcsalta Petit a helyi temető mellé, majd ott kegyetlenül végzett vele, végül pedig elásta.

Feleségét akarta magának

A helyiek azt pletykálják, hogy a gyilkos döbbenetes okok miatt végezhetett barátjával: a férfi ugyanis Péter feleségét akarta megszerezni magának, barátját pedig el akarta tüntetni. Többen azt mesélték, hogy a férfi korábban már megpróbálta elcsábítani a nőt, aki viszont nemet mondott neki.

Elutasította a nő

„Hallottuk, hogy korábban már próbálta rábeszélni a nőt egy viszonyra, de ő nemet mondott, szerette Petit. De azt, ami történt, el sem hiszem. Mi azt hittük, hogy törődik a családjával és szereti őket, rémálmainkban sem gondoltuk volna, hogy ilyenre vetemedik, főleg egy jó barátja ellen. Petivel kisiskolás koruk óta barátok voltak” – ingatta a fejét Péter még mindig sokkos állapotban lévő ismerőse.

Előre kitervelte

A helyiek nem tudták, hogy mit forgat a fejében az ámokfutó gyilkos, ők kívülállóként annyit láttak, hogy a férfi törődik a családjával, dolgozik és szereti a feleségét. Azonban ördögi tettét már korábban kitervelhette, mivel állítólag április 23-án szánt szándékkal csalta Pétert a temetőhöz.

Helyszíni fotó

Segítséget kért

„Azt mesélték, hogy segítséget kért Petitől, aki persze rögtön rohant a barátjához, aki erre megölte. Ő már csak ilyen volt: ha egy szerette vagy barátja segítséget kért, azonnal, kérdés nélkül rohant. Soha nem hittük volna, hogy ez lesz a veszte” – tette hozzá.

Gyereke lesz a gyilkosnak

Az eset után mind a két család összetört. A gyilkos felesége éppen várandós. „Szegény, most is babát vár, bele sem merek gondolni, ő mit érezhet. Hiszen ő is és Peti felesége is több kisgyerekkel maradt egyedül. Peti legkisebb gyereke alig múlt kétéves” – tette hozzá az ismerős. Miután elkapták, a gyilkos végül mindent bevallott a zsaruknak, mi több, ő maga mutatta meg, hol hantolta el barátját.

Túl enyhe

A börtönt túl kegyesnek érezzük neki. Kisgyerekeket fosztott meg az apukájuktól, egy feleséget a férjétől. Nincs olyan büntetés, ami méltó lenne ehhez – szögezték le a tettesről.

Kegyetlen módon

Az ügyészség friss közlése szerint a Nógrád Vármegyei Főügyészség emberölés bűntette miatt indítványozta a férfi letartóztatását, a közlemény szerint B. Pétert többször megsz*rták, valamint ásóval vágták fejbe, ezek együttese okozta a halálát.

Beismerte

A férfivel szemben a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást, amely bűncselekményt a törvény öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel rendel büntetni. A gyanúsított a bűncselekményt a kihallgatása során beismerte.

Letartóztatták

A vármegyei főügyészség a kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmény gyanúsítottjának letartóztatását a jelenlétének biztosítása és a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása érdekében indítványozta. A Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészségi indítvánnyal egyezően a gyanúsított letartóztatását a terhelt jelenlétének biztosítása és a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása érdekében az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónapra, 2023. május 28-ig elrendelte. A végzést a gyanúsított és az ügyész is tudomásul vette, így az végleges. A gyilkosság miatt egyébként legalább 5 éves börtönbüntetésre számíthat a fiatalember, de akár 15 évig is a rácsok mögött maradhat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Helyszíni felvétel – Forrás: police.hu