A kecskeméti járőrök a Halasi úti felüljáró korlátjáról húztak vissza egy fiatal lányt, aki le akart ugrani a magasból, derült ki a rendőrség közléséből.

A korláton ült

A megyeszékhelyen látott el járőrszolgálatot 2023. október 24-én hajnalban Magony Vivien őrmester és Bene Ákos törzsőrmester, amikor azt az utasítást kapták, hogy menjenek a Halasi úti felüljáróhoz, ahol egy fiatal lány ül a korláton a lábait kifelé lógatva, és valószínűleg le akar ugrani. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Odafutottak a rendőrök

A járőrparancsnokok pillanatokon belül a felüljáróhoz értek, és a kocsiból kiszállva a lányhoz futottak; megragadták a karját és a korláton átemelve biztonságba helyezték. A kislányhoz – aki alig múlt 14 éves – mentőt hívtak, bár szerencsére sérülése nem volt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Ők húzták vissza:

Fotó: police.hu

Bejelentés érkezett

A rendőröket egyébként egy 50 éves férfi bejelentésére reagáltak, aki a segélyhívón elmondta, hogy amikor meglátta a fiatalkorút, rögtön arra gondolt, hogy valamiért öngyilkos akar lenni.

Elkeseredett

Ezért telefonált a rendőrségre, és ezzel egyidőben a furgonjával a felüljáró alá állt, hátha ezzel meg tudja a kislányt abban akadályozni, hogy a mélybe vesse magát. A fiatal később elmondta, hogy úgy érzi, nem szeretik az osztálytársai, ezért gondolt arra, hogy öngyilkos lesz.

A Lánchídról akart leugrani egy lány

Amint azt a Kékvillogó is megírta hatalmas fennakadás volt a Lánchídon napokban ugyanis egy fiatal lány átmászott a korláton. A turisták tartották vissza, majd a rendőrök kiérkezése után sikerült őt visszaemelni, ám a fiatal nő jól láthatóan zavart állapotban volt.

Jöttek a rendőrök

A történtekről a Gulyáságyú Média számolt be, mint írták a rendőrség tájékoztatása szerint az 5. kerületi Rendőrkapitányságra kaptak arról bejelentést, miszerint egy fiatal lány átmászott a Lánchíd korlátján, akit turisták tartottak addig, amíg az 5. kerületi járőrök a helyszínre nem érkeztek. A nőt ezt követően átadták a mentőknek.

Ha segítség kell 

Ha te is úgy érzed, segítségre lenne szükséged, tárcsázd a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

Dráma a Petőfi hídnál

Amint azt a Kékvillogó is megírta a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központba 2023. október 1-jén éjszaka bejelentés érkezett, miszerint a Petőfi híd közelében, a Duna pesti partjához közel egy ember a vízbe esett. A BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság járőrei azonnal a megadott helyre siettek, és azt látták, hogy valaki arccal felfelé, erőtlenül lebeg a vízben.

Fóliába takarták

A rendőrök a partra emelték, és a mentők kiérkezéséig izolációs fóliába takarták a legyengült fiatal nőt – írta a police.hu oldal.

Segítségért kiabált

A BudaPestkörnyéke.hu számolt be arról, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központba 2023. szeptember 26-án 23 óra 39 perckor érkezett bejelentés, miszerint egy 13. kerületi stégnél egy nő segítségért kiabál a vízből. 

Kapaszkodott

A BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság járőrei azonnal a megadott helyre siettek, és azt látták, hogy a nő a stégbe kapaszkodik, a stégről pedig egy férfi tartja őt – mint később kiderült, a bejelentő –, hogy el ne vigye a sodrás.

Jöttek a mentők

A riadt fővárosi nőt a rendőrök 23 óra 44 perckor emelték ki a Dunából, majd kihűlt állapota miatt izolációs fóliába takarták a mentők érkezéséig.  

Dunába zuhant egy nő a Margit hídról

Amint azt szeptember közepén a BudaPestkörnyéke.hu is megírta a Margit híd korlátján áthajolva nézelődött az a 26 éves nő, aki úgy megijedt a mögötte elhaladó rollerestől, hogy pillanatokon belül átbillent és lezuhant a vízbe. A fiatal hölgynek óriási szerencséje volt, ugyanis a vízirendészek a pillértől fél méterre megtalálták.A vízben ácsorgó áldozatnak – az erős sodrás miatt – esélye sem volt, hogy egyedül a partra jusson.

Beemelték a hajóba

„Amikor odaértünk a hídhoz, körülbelül derékig érő vízben találtuk meg a nőt, aki segítségért kiáltott. Szerencséje volt, mert a hídpillérnél bár derékig érő vízben, de biztos talajon tudott állni a kövezésen, azonban pár méterre már elsüllyedt volna a mély vízben. Kollégámmal sikerült partot tűznünk a hajóval a kövezés szélén, majd a sérült nőt beemeltük a hajóba” – mondta el az este után az intézkedésről Szilágyi Szilárd főtörzsőrmester.

Plédbe takarták

A rendőrök az átfázott nőt melegítő fóliába és plédbe takarták, majd mentőt hívtak hozzá. A nő az esés következtében az arcán és a karjain sérült meg, így a mentők kórházba vitték. A vízbeesés körülményeit még vizsgálják a rendőrök.

Elsüllyedt egy motorcsónak

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról is, hogy elsüllyedt egy motorcsónak a Lánchídnál még augusztusban. Három embert kellett kimenteni a Dunából. Csécsi Soma, a BRFK szóvivője az esettel kapcsolatban azt közölte, hogy egy felnőtt férfi és két gyermek került a folyóba, ám a perceken belül a helyszínre érkező vízi rendőrök kimentették őket. A baleset során személyi sérülés nem történt, mindenki biztonságba került. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemel kép: Kecskemét, Halasi úti felüljáró – Forrás: Google Maps