Péntek délután hirtelen hózápor hullott a budai agglomerációra. A Budakeszi és Páty közötti kanyargós hegyi úton egymás után csúsztak meg és borultak árokba az autók. Horváth László, Zsámbék polgármestere is éppen arra járt. Egy bajba jutott édesanyának és gyermekének segített, amikor az ő autójával is megtörtént a baj.

Különösen veszélyes útszakasz

A tél végére a hóesés is megérkezett az országba. A legnagyobb problémát a Budai-hegységben okozta, különösen a Budakeszit Páttyal összekötő úton autózok jártak rosszul. A szárazon is pocsék minőségű út a frissen hullott hótól különösen veszélyes lett. Egymás után csúsztak az árokba a járművek. Így történt egy édesanyával is, akinek az autójában egy gyermek is ült. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Megtörték a polgármester autóját

Zsámbék polgármestere, Horváth László éppen arrafelé autózott a felégével. Azonnal félreálltak, hogy segítsék a bajba jutott édesanya mentését. A polgármester a forgalomirányításban segédkezett, amikor azt vette észre, hogy az ő autójának is nekiment egy másik jármű.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Mestés közben a zsámbéki polgármester autóját is elintézték

Forrás: Facebook/Horváth László oldala

Több autót ért baleset

„Amíg a forgalom irányításban segédkeztünk kedves feleségemmel, miután megálltunk segíteni egy árokba csúszott autósnak és megtörték a mi autónkat is, egy órán belül még 4 autó esett árokba nem messze a mi helyszínünktől. Majd egy BMW i3 borult tetőre kicsit távolabb.” – írja a közösségi oldalán a zsámbéki polgármester.

20 autóból csak egy állt meg segíteni

Horváth László szóvá teszi, hogy „álljanak meg segíteni, ha valakit baleset ér! Ez állampolgári és erkölcsi kötelességünk is.” Zsámbék polgármestere azt is elmondta, hogy rajtuk kívül mindössze egy autós állt meg, hogy segíthet-e, de előtte 20 másik jármű elment kérdezés nélkül.

Teljesen felborult az autó

Felborult BMW – Forrás: Facebook/Budakeszi Önkéntes Tűzoltó Egyesület
Forrás: Facebook/Budakeszi Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Veszélyes péntek délután

A baleseti statisztikák alapján a péntek délután a legveszélyesebb időszak a Budapest környéki utakon. A rengeteg türelmetlen autós főleg a gyorshajtással okoz baleseteket. Ehhez most hozzájött a hóesés és a rendkívül csúszós út Budakeszi és Páty között és már meg is történt a baj, egyszerre több baleset történt egy rövid útszakaszon.

Szélvihar lesz szombaton

Az időjárás folytatása sem lesz túl szép. Az időkép előrejelzése szerint szombaton kezdetben előfordulhat futó zápor, hózápor. Az ország jelentős részén viharos lesz az északi-északnyugati szél, a Dunántúlon 100 km/órát meghaladó széllökések is előfordulhatnak. A maximumok kora délelőtt állnak be 0 és +6 fok között értékekkel, aztán hűlni fog a levegő. 

Vasárnap sütni fog a nap

Vasárnap már klassz idő vár ránk. A napsütést ugyan megzavarhatják erősebben felhős időszakok, de számottevő csapadék nem várható. Még többfelé erős lesz az északi-északkeleti szél. Hideg lesz, hajnalban -12, -3, napközben -3, +1 fokot mérhetünk. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Baleset Budakeszi és Páty között – Forrás: Facebook/Ati Diesel – Köszönjük a kép készítőjének, hogy fotójával segíti mások hiteles tájékoztatását.