A rendőrség arra kéri a gépjárművezetőket, hogy a szabályokat betartva, a jármű sebességének helyes megválasztásával vegyenek részt a közúti forgalomban. Folyamatosan tartanak ellenőrzéseket és sajnos mindig találnak olyat, aki nem tartja be a szabályokat, a sebességhatárokat.

Fontosnak tartják

A sebességellenőrzések továbbra is folyamatosak a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén. A rendőrök a közlekedési balesetek megelőzése érdekében nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a gyorshajtó, szabályszegő járművezetőket a forgalomból kiszűrjék. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Délután kapták lencsevégre a gyorshajtót

A héten megtartott közlekedésrendészeti ellenőrzések során a hatóság tagjai egy szolgálati gépjárműbe szerelt sebességmérő készülékkel mérték be a képen látható személygépkocsi vezetőjét. A 40 éves sofőr 2023. január 30-án 15 óra 4 perckor haladt a 21-es számú főút 52-es kilométerszelvényében a megengedett 60 km/h helyett 127 km/h sebességgel.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Csaknem százezres büntetés járt neki

A rendőrök a járművezetővel szemben 90.000 forint közigazgatási bírságot és 6 közúti közlekedési előéleti pontot állapítottak meg. Az elmúlt négy napon a megye rendőrei összesen 57 olyan járművezetővel szemben intézkedtek a vármegyénk útjain, akik túllépték az adott útszakaszon érvényes sebességhatárt.

Folyamatosak az ellenőrzések

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a jövőben is folyamatosan, a hét minden napján végeznek sebességméréseket a vármegye közútjain. Ezért kérik a járművezetőket, hogy közlekedésük során mindig tartsák be a közlekedési szabályokat és a sebességhatárokat. 

Ezeken kívül van még pár dolog, amit be kell tartani

„Elinduláskor mindig csatolják be a biztonsági övet és hívják fel utasaik figyelmét is annak használatára! Kérjük, hogy a gyermekek gépjárműben történő szállításához használjanak olyan gyermekbiztonsági rendszert, amely a gyermek életkorának és magasságának megfelel” – hívják fel a figyelmet a rendőrök.

Trükkös dobozokkal küzd a rendőrség a gyorshajtások ellen

Mint ahogy azt mi is megírtuk, közel száz darab Trafiboxot telepítenek országszerte, a speciális eszköz a rendőrség szerint pozitív hatással van a közlekedésbiztonságra. Vidéken már bevált, de hamarosan a fővárosban és környékén is megjelennek a szürke dobozok.

Nem sebességmérő doboz…. csak majdnem

Az ORFK közlése szerint ezek nem alkalmasak a sebességmérésre, hanem a sebességmérésre használt berendezések ideiglenes elhelyezésére kialakított tárolódoboz.

Nincs benne eszköz… ám sosem tudni, mikor készülnek a drága fotók

A dobozt és a benne lévő készülék együttesét valójában a gyorshajtás csökkentésére, a száguldozók megbüntetésére, vagyis sebességmérésre használja a rendőrség. Szerintük elhelyezésének a helyén pozitív hatással van a közlekedésbiztonságra.

A telepítési és üzemeltetési költségek szinte minimálisak

Mindenhol a helyi önkormányzat pénzén állítják fel. A kanizsaujsag.hu azt írta, zalai városban a telepítés mintegy 612 ezer forintba, az éves működtetés pedig 76 ezer forintba került.

Lehet, csak az üres doboz mellett fogunk lassítani

Az újítás ereje abban rejlik, hogy a közlekedők nem látják, mikor van benne ténylegesen a berendezés. Így könnyen lehet, az üres doboz előtt lassítanak – vagyis a célt elérték a rendőrök. A vidéki városokban 3-4 ilyen dobozt is képes lehet eredményesen kiszolgálni egyetlen mobil traffipax.

Ráadásul nem csak egy irányba néznek

Emellett forgathatóak is, vagyis az csak a rendőrökön áll, melyik irányba haladókat mérik vele. Könnyen előfordulhat, hogy naponta akár többször is forgatnak rajta, így akkor is érdemes betartani a sebességet, amikor aznap az ellenkező irányból érkezünk. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: police.hu