Minden előzmény nélkül, május 9-én állt meg a szíve egy 14 éves fiúnak iskolája udvarán. Dávidot mentőhelikopterrel szállították kórházba és az orvosok nem sok jóval biztatták a családot. A fiú állapota szépen javul és ma már arra készül, hogy újra megtanuljon írni, olvasni és számolni.

Megállt a szíve a tornaórán

A Kékvillogó.hu írt arról a 7. osztályos diákról, akinek a szíve minden előzmény nélkül megállt tornaóra közben. A salgótarjáni Dávidot azonnal kórházba szállították mentőhelikopterrel Budapestre. Bár azóta sem tudni, miért állt meg a szíve, oxigénhiányt és visszafordíthatatlan agykárosodást állapítottak meg a gyermeknél. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem igazán bíztak a felépülésében

A kisfiú édesanyja a baleset után a napjait gyermeke mellett töltötte a kórházban, sokan kérdezték tőle, hogy mivel tudnának segíteni, de ő leginkább csak fohászra biztatta őket, mert Dávid felépülésében nem igazán bíztak az orvosok.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Végre megszólalt!

Az édesanya a nyáron rendkívüli, örömteli hírekről számolt be, Dávid ugyanis végre megszólalt! Valóságos csodának tudható be, ami történt.

Jó a kedve

„Az első két szót kimondta Dávid. Igaz, hogy azt, hogy „fáj” és azt, hogy „nem”, de kimondta. Mi örültünk és jót nevetett ő is, nagyon jó kedvű egyébként! Mondtam neki, hogy nagyon szeretlek és mondta kétszer, hogy én is, másnap pedig már reggel köszönt is, hogy szia” – idézte fel a történteket a gyermek anyukája a Ripostnak.

Megkapta a pacemakert

Nem csak szavak hagyják el a gyermek száját, de egyértelmű fejlődések is láthatók nála, sőt megkapta a pacemakert, hogy elkerüljön minden további szívproblémát. 

Rengeteg fejlesztés kell neki

„A műtét nagyon jól ment, egy nagyon szuper kórházban. Onnan már átkerültünk a rehabilitációs intézetbe, és elkezdtük a rehabot. Dávid nagyon ügyes és erős, igaz rengeteg fejlesztés kell neki és különböző terápia, de én úgy gondolom jó úton halad még, ha az út hosszú is” – fogalmazott Szandra.

Nem maradt fekvőbeteg

Az orvosok korábbi jóslata, miszerint Dávid élete végéig ágyhoz lesz kötve, szerencsére nem lett valóság. A fiú nem maradt ágyban fekvő beteg, sőt, a kórházból is kikerült. Próbálja behozni az iskolai lemaradást és nemrég egy salgótarjáni focimeccs kezdőrúgását is ő végezhette el. 

Elvégezte a kezdőrúgást

 „Dávid korábban azt mondta, hogy szereti a focit és hogy focista szeretne lenni. Ez feltűnt az STC Salgótarján elnökének, aki felajánlotta, hogy Dávid rúghat egy kezdőrúgást, valamint megajándékozták őt egy labdával, egy STC pólóval és egy zászlóval, aminek Dávid nagyon örült” – mesélte a fiú édesanyja.

Írni, olvasni és számolni tanul

Dávid a baleset következtében kisebb memóriakiesésben szenved, ami miatt nem tudja például, hogy milyen színek, illetve állatok vannak, és azt sem, hogy mi az a villanyoszlop. De újra meg kell tanulnia írni, olvasni és számolni is, amiben magántanárok vannak a segítségére. A 15 éves fiú most kezdte volna a nyolcadik osztályt, ám a baleset miatt egy év halasztást kértek a szülők, hogy felzárkózhasson.

Szeret jókat enni és filmezni

„Hála Istennek Dávid nagyon jól van, erősödik. Várja, hogy újra megtanuljon írni, olvasni, egyedül közlekedni. Járunk gyógytornára, kedves tanárnénik segítenek neki az alapokban és várjuk, hogy elkezdjük a gyógypedagógiát is. Jól eltölti itthon az idejét, szeret jókat enni és filmezni” – mondta az édesanya a Metropolnak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció