Vádat emeltek egy tömegverekedés 12 résztvevője ellen akik tavaly szeptemberben, Kecskemét főterén két társaságba tömörülve kölcsönösen ütötték és rúgták egymást. A verekedés során kés és pezsgősüveg is előkerült.

Mi ban, mi van, mi van

A vádirat szerint az egyik ittas társaság – öt férfi és két nő –  három tagja 2021. szeptember 26-án, hajnali 1 órakor szóváltásba keveredett egy másik ittas társasággal, amely öt férfiből állt.

Részegek verekedése

A szóváltás után a vádlottak között tömegverekedés tört ki, amibe a 7 fős társaság többi tagja is “beszállt”. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Videón a verekedés

A két társaság tagjai mintegy 20 percen át kölcsönösen ütötték és rúgták egymást, amelyet a főtéren lévő térfigyelő kamerák is rögzítettek.

Kés is előkerült

A nagyobb létszámú társaság két tagjánál kés is volt, amivel megfenyegették a másik csoport tagjait. Az egyikőjük megszúrta a másik csoport egyik tagját.

Pezsgősüveg, mint fegyver

A tömegverekedés során egy pezsgősüveg is előkerült, az egyik férfi az üveggel fejen ütötte az ellenfél csoport két tagját. A második ütésnél a pezsgősüveg szét is tört a bántalmazott férfi fején.

Jöttek a rendőrök

A tömegverekedésnek a kiérkező rendőrök vetettek véget. A csípőn szúrt vádlott, valamint az a férfi, akinek a fején széttört a pezsgősüveg, 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

Három ember a hűvösön

Könnyű testi sértés miatt nem kérték a bántalmazóik megbüntetését. A vádlottak közül hárman letartóztatásban vannak, a többiek szabadlábon védekeznek.

Komoly minősítést kaphatnak

A járási ügyészség a nagyobb társaság tagjait csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével, míg a másik társaság tagjait csoportosan elkövetett garázdaság bűntettével vádolja. A vádlottak bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Címlapfotó: ügyészségi videó.