A gyászoló szülők még nem tudják, hogyan finanszírozzák a szörnyű autóbalesetben elhunyt fiúk temetését. A 14 éves fiú hal meg, amikor kirepült 16 éves barátja autójából, aki a szüleitől lopta el a kocsit. A helyiek szerint a vétkes sofőr szüleinek kellene állniuk a temetést.

Halálos baleset

Lassan egy hete gyászolja szeretett fiúkat a szabadegyházi 9 gyermekes család. A 14 éves Jocó péntek éjszaka beült 16 éves barátja mellé az autóban, majd balesetet szenvedtek. Jocó kirepült az autóból és szörnyethalt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kirepült az autóból

Jocó az anyósülés mögött foglalt helyet és nem kötötte be magát. Az addigra már ittas Csaba nagy sebességgel száguldani kezdett, nekicsapódott egy oszlopnak és többször megpördült. Jocó ajtaja kinyílt, a fiú pedig kirepült az autóból.

A baleset után hazament

Olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A jogosítvánnyal nem rendelkező sofőr pánikba esett, ezért az aszfalton fekvő barátot hátrahagyva hazavitte az erősen roncsolódott, de üzemképes autót. Maga értesítette a rendőrséget, és biciklivel visszament a tragédia helyszínére.

Összetörtek a szülők

A szegénységben élő szülők teljesen összetörtek, ráadásul az is óriási problémát okoz nekik, hogyan fizessék ki gyermekük temetését. A helyiek szerint a balesetben vétkes, jogosítvánnyal sem rendelkező részeg kamasz szüleinek kellene állniuk a szertartást.

9 gyereket neveltek fel

„Egyelőre elképzelni sem tudjuk az életünket Jocó nélkül, miközben tudjuk, hogy egyszer kénytelenek leszünk továbblépni” -mondta a Borsnak Marika, az elhunyt fiú édesanyja. Férjével, Józseffel kilenc gyermeket neveltek szegénységben ugyan, de igyekeztek minden szeretetet megadni nekik.

Szegénységben élnek

A községben szinte mindenki ismeri a családot. A helyiek szerint szegénységben élnek, a gyerekek mindig ápoltak és tisztelettudók. Az apa alkalmi munkából él, az anyukának sikerült állást találnia egy nagy gyárban. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Minden gyermeket örömmel fogadtak

„Egy igazi példaképet veszítettek el a kisebb testvérek. Józsika született hetedikként, utána még ketten érkeztek a családunkba, hiszen a Jóisten így rendelkezett. Mi mindegyik gyermekünket örömmel fogadtuk, mert hittünk benne, hogy ha a Teremtő megajándékoz bennünket egy új állandóan éhes szájjal, akkor képességet is kapunk hozzá, hogy etessük” – magyarázta a család. József mostanában alkalmi munkákból él. A feleségének viszont sikerült bekerülnie egy neves gyárba.

Nincs repeta

„Sosem voltunk anyagi értelemben gazdagok, de tudtuk, hogy erősítjük egymást. Mi úgy érezzük jól magunkat, ha sokan vagyunk. Van olyan gyermekünk, aki már kirepült a fészekből, de gyakran átjön hozzánk ebédre vagy vacsorára. Ha mindannyian összegyűlünk, akár három kiló kenyér és két kiló hús is elfogyhat. Éhesek ritkán maradunk, de azt már megtanulták a gyerekek, hogy nálunk sajnos nincs repeta” –mondta a gyászoló édesapa.

Ha segíteni szeretne

Az egész  Szabadegyháza a 14 éves Jocó temetésére készül. A család minden segítséget hálásan fogad, hogy meg tudják adni a végtisztességet szeretett fiúknak. Amennyiben szeretne segíteni a szülőknek, akkor itt megteheti.

Kovács Márk
Unicredit Bank
1091 8001 – 0000 0084 – 0177 0007
Közlemény: Adomány

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a baleset után – Forrás: deltahirek.hu