A Tiszaújvárosi Járásbíróság két év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt egy férfit, aki egy Borsod megyei kistelepülés polgármesterét bántalmazta – közölte a Miskolci Törvényszék csütörtökön.

Meglökte, megütötte

Azt írták, a vádlott személyes ügyeinek hivatali intézését kifogásolva kezdte szidalmazni a polgármestert, akit a szóváltás közben meglökött és megütött. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Leesett a lépcsőn

A polgármester egy lépcsőn hanyatt esett, majd miután felállt, a férfi ismét meglökte. A sértett nyolc napon belül gyógyuló, zúzódásos sérüléseket szenvedett.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Hivatalos személy elleni erőszak

A bíróság hivatalos személy elleni erőszak bűntette, testi sértés vétsége és rágalmazás vétsége miatt mondta ki bűnösnek a vádlottat, és halmazati büntetésül egy év hat hónap, végrehajtásában két év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte – közölte a törvényszék.

Nem jogerős

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője felmentés érdekében jelentett be fellebbezést, az ügyész pedig három munkanapot tartott fenn jogorvoslati nyilatkozata megtételére.

Gyömrő polgármestere nyomkövetőt kapott

Amint azt a Kékvillogó is megírta tavaly szeptemberben adócsalással gyanúsították és őrizetbe is vették Gyömrő polgármesterét, Gyenes Leventét. Hat hónapig tartották fogva, máricus 9-én engedték szabadlábra, de egy szigorú megkötéssel. Gyenes Leventének nyomkövetőt kell viselnie a lábán. Házi őrizetben van, így az otthonából látja el a polgármesteri feladatait. Ugyanakkor teljes döntési és aláírási jogkörrel rendelkezik, és megkaphatja a fizetését is, méghozzá hiánytalanul.

A hivatalba nem tud bemenni

Mivel házi őrizetben van, így a polgármesteri hivatalba nem járhat be, home office-ból, távmunkában dolgozik. Facebook oldalán mint polgármester tesz közzé bejegyzéseket. 13 ezer követővel rendelkezik.

Évekkel ezelőtt már elítélték

Gazdasági bűncselekmények vétsége okán jogerősen elítélték Gyenes Leventét korábban. Ez nem ártott a népszerűségének, mivel újból megválasztották a Pest vármegyei település polgármesterének.

A luxusvillájában ütöttek rajta

Tavaly ősszel a gödöllői luxusvillájából az egyik hajnalon vitték el a kommandósok. A NAV közzétett egy felvételt akkoriban, amelyben több millió forintnyi készpénzt és más értékeket is lefoglaltak. Tény azonban, hogy nem nevezték meg, kit fogtak el.

Ezzel vádolják

Hat személy ellen folyik eljárás bűnszervezetben, jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt. Gyömrő polgármesterét nevezték meg felbújtónak. Amíg Gyenes Levente a börtönben volt, nem kapott fizetést, a település irányítását pedig az alpolgármester, Tóth János végezte.

Tagadja Gyenes Levente a vádakat

A gyömrői település első embere azt mondta, hogy olyan céggel szemben folyik az eljárás, amelyből évekkel ezt megelőzően kiszállt, így nincs már köze hozzá. Eddig csak a városi Signal tv számára adott interjút.

Nem szándékozik lemondani

Az interjúban elmondta, hogy ha a társai támogatják a Jó itt élni frakcióban, akkor kitölti a 2024 őszéig szóló mandátumát és marad Gyömrő polgármestere. Erre megvan a lehetősége, mivel csak akkor lehet valakit felmenteni a polgármesteri tisztségéből, ha elmarasztaló ítélet születik vele szemben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció