A rendőrök megint razziáztak Budapesten. Ezúttal az M3-as metró vonalát ellenőrizték, volt is dolguk bőven. Beszámolójuk szerint a járőrök lopás miatt körözött férfit fogtak, garázdákkal szemben intézkedtek, valamint koldulás miatt előállítottak két embert.

Rendszeres ellenőrzések

A Budapesti Rendőr-főkapitányság az utasok biztonsága érdekében a közösségi közlekedési eszközökön rendszeres ellenőrzéseket tart. Ezúttal 2023. május 11-én ellenőrizték az M3-as metróvonalat, megállóhelyeket és az aluljárókat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Lopás, garázdaság, koldulás

A metrón a rendőrök nem tapasztaltak jogsértést, de a Deák Ferenc téren elfogtak egy korábbi lopás miatt körözött férfit, Kispesten három férfit fogtak el garázdaság miatt, illetve két ember ellen koldulás szabálysértés miatt eljárást indítottak.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Bírságot is szabtak ki

Közterületen történő szeszesital fogyasztás miatt két esetben tettek feljelentést, valamint egy szabálytalan gyalogossal szemben helyszíni bírságot szabtak ki.

További ellenőrzések várhatók

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a megállóhelyeket és azok környékét rendszeresen ellenőrzi, és a lakossági visszajelzéseket figyelembe véve további hasonló ellenőrzések is várhatóak.

Tavaly év végén a 2-es metrót vették célba

Amint azt a Kékvillogó is megírta tavaly októberben a 2-es metrón razziáztak a zsaruk. Akkor, az akció során a rendőrök a metrón jogsértést nem tapasztaltak, a megállókban és azok környékén elfogtak négy férfit, kettőt közülük be nem fizetett pénzbírság, kettőt pedig tartózkodási hely megállapítása miatt köröztek, míg egy férfit lopás gyanúja miatt előállítottak.

Az 1-es villamos vonalán is ott voltak

Szintén az év végén, az 1-es villamos vonalát is ellenőrizték a rendőrök. Mint megírtuk az akció során a rendőrök nem tapasztaltak jogsértést a villamosokon. A megállókban és azok környékén azonban a járőrök két férfit elfogtak, mert körözés volt kiadva ellenük.

Szabálysértési feljelentés

Az egyik férfit sikkasztás, a másikat szabálysértés miatt körözték. Közterületen történő szeszesital-fogyasztás miatt öt esetben szabálysértési feljelentést tettek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ez is érdekelhet:

Bíróság elé állították azt a férfit, aki alvó utast fosztott ki az újbudai végállomáson várakozó villamoson – VIDEÓ

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: police.hu