Egy férfi illetlenkedett a Szent István-bazilikában hétfőn kora délután. A templomban nagy lett a riadalom, a biztonsági őrök kiküldték a turistákat. A férfi ekkor felmászott az oltárra és ordítozott. Az esetről videó is készült.

Szaladgált

„Sajnálatos esemény történt január 22-én, délután a budapesti Szent István-bazilikában. Egy mentálisan zavartnak tűnő külföldi férfi, a templomőröket félretaszítva, berontott a templomtérbe, a szentélyben és méltatlanul viselkedett” – olvasható az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye közleményében. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Az oltár felé futott

Már az gyanús lehetett, hogy rövidnadrágban próbált bejutni a templomba. A teremőrök megakadályozták, hogy bemenjen a fura férfi, de az egyik őrt félrelökte, majd az oltár felé vette az irányt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Videó is készült

Amikor odaért, felmászott. Az oltárról végül a kiérkező rendőrök szedték le, az esetről készült videón látszik, hogy hiába ordítoznak vele, nem mozdul.

Cserediákként tanul

A férfi Nigériából származik, 20 éves, a Debreceni Egyetemen cserediákként tanul. Az eset után mentőt is hívtak hozzá, mivel ők nem látták szükségesnek az ellátását, ezért átadták a rendőrségnek.

Őrizetbe vették

A férfit garázdaság vétsége és kábítószer-birtoklás vétsége miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vették. Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye közleménye szerint a templomot a sajnálatos esemény miatt egy ideig le kellett zárni.

Helyreállt a rend

Az esti szentmisék és szertartások már zavartalanul zajlottak. A bazilikában engesztelő szertartást végeztünk – írták közleményünkben.

Vasárnap is megpróbálta

Az Index szerint nem ez volt az első eset, amikor ugyanez a férfi megpróbált bejutni a templomba. Vasárnap is be akart menni, de akkor rövidnadrágban volt, ezért nem engedték neki. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: részlet a videóból – Forrás: hirado.hu