A játszótér felé igyekezett egy tápiószelei férfi a családjával hétfő délután, amikor egy gyerekekből álló banda két tagja az autójuk elé ugrott.

A 34 éves sofőr kiszállt az autóból, hogy kérdőre vonja a fiatalokat. A szóváltást az idősebbik fiú a farzsebéből előrántott zsebkéssel rendezte volna le. A kést szorosan a férfi hasához szorította, közben megöléssel fenyegette.

Az apa válaszul ököllel fejen ütötte, és megpróbálta, de nem sikerült elvenni a bicskát. A fiatal tovább fenyegetőzött, és barátját is verekedésre buzdította.

Hadonászott az időközben kinyitott késsel, mire a férfi visszaült a kocsijába, családjával bezárkóztak, és hívták a rendőrséget. Az ordítozás és az autó püfölése akkor maradt abba, amikor a rendőrök a helyszínre értek – írja a police.hu.

A 14 éves fiút és 12 éves társát elfogták és előállították.

A Nagykátai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályán a gyermekkorú elkövetőt tanúként, míg a fiatalkorú férfit gyanúsítottként hallgatták ki, vele szemben felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatják le a további eljárást.

Kiemelt kép: illusztráció