Az óbudai rendőrök azzal gyanúsítanak egy 18 éves fiút, hogy átengedte a kormányt ittas barátnőjének, aki még csak 16 éves, így nem volt jogosítványa. Fának ütköztek.

Fának ütköztek

Az esetről itt a BudapestKörnyéke.hu oldalán is beszámoltunk, mint megírtuk a 3. kerületi nyomozók 2022. április 20-án este a Hajógyári-szigeten járőröztek, amikor 21 óra 15 perc körül egy fának ütközött autóra figyeltek fel, azonban sem a kocsiban, sem pedig annak közelében nem láttak senkit. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kapcsolódó:

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Jogsi nélkül

Nem sokkal később egy fiatal érkezett a járműhöz, és elmondta a rendőröknek, hogy az autót a barátnője vezette, akinek nincs jogosítványa, nem lehet neki, hiszen éppen csak betöltötte a 16. életévét. 

Fotó a helyszínről:

Fotó: G.K.

A lány elszaladt

V. Dániel elmondása szerint az ütközés után a lány kiszállt az autóból és elszaladt, a fiú pedig keresni kezdte. A helyszínre megérkeztek a járőrök is, akik a közeli erdőben megtalálták a lányt, és visszakísérték a baleset helyszínére. 

Ittak előtte

A rendelkezésre álló adatok szerint a fiatalok kora este találkoztak a belvárosban, ahol ittak, majd kimentek a fiú autójával a Hajógyári-szigetre. Itt vette át a kormányt a lány, és rövid időn belül fának csapódtak. Miután a rendőrök megszondáztatták őket, a mentők mindkettőjüket kórházba vitték. Szerencsére csak könnyebb sérüléseket szenvedtek. 

Helyszíni felvétel:

Eljárás indult

V. Dánielt ezt követően előállították a BRFK 3. Kerületi Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók járművezetés tiltott átengedése vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A fiú a terhére rótt bűncselekmény elkövetését elismerte, és azzal magyarázta tettét, hogy csak vezetni tanította a barátnőjét. A lánnyal szemben járművezetés ittas állapotban vétség miatt indult büntetőeljárás. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: police.hu