Majdnem halálra verte alkalmi ismerősét a pályaudvaron, majd elvette az apróját. Egy romániai férfi volt az áldozat.

Közös iszogatás

A 21 éves férfi 2020. október 2-án dél körül, a Keleti pályaudvaron együtt italozott alkalmi ismerősével egy román állampolgárral.

Mi van, mi van, mi van

A két férfi között szóváltás alakult ki a pályaudvar csarnokában, amely hatására a román állampolgár el akart távozni. A vádlott azonban utánament, kétszer is földre rántotta és súlyosan bántalmazni kezdte, amelyet egy ismeretlen közbeavatkozása miatt hagyott csak abba.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Az aprót is eltette

Ekkor a 21 éves férfi felszedte a sértett zsebéből kiszórodott pár száz forintot, majd elindult, azonban a rendőrök perceken belül elfogták.

Életveszélyes állapotba került

A sértett többszörös törést és agyzúzódást szenvedett, életveszélyes állapotba került. A kihívott mentők kórházba szállították, ahol az ellátás életmentő volt.

Emberölés kísérlete

A Fővárosi Főügyészség a férfi ellen emberölés bűntettének kísérlete és kifosztás miatt emelt vádat a Fővárosi Törvényszék előtt. A halmazati szabályok alapján 5-től 20 évet kaphat. Az egyébként büntetlen vádlott korábban letartóztatásban volt, jelenleg bűnügyi felügyelet alatt áll.

Ez a részeg legalább csak az autóknak esett neki

Vádat emeltek egy 30 éves salgótarjáni férfi ellen, aki ittasan hazafelé sétálva több személygépkocsiban is kárt tett. Először minden előzmény nélkül ráütött, majd belerúgott az úttesten éppen parkolni szándékozó járművezető autójának ajtajába. Az autón karcolódás és horpadás keletkezett.

Nem volt elég neki egy autó

Kisvártatva a tovább haladó férfi egy másik autó jobb hátsó ajtajának üvegébe rúgott, ezt követően két személygépkocsi visszapillantó tükrét is lerúgta.

Fizethet

Az ügyészség vádiratában a vádlottal szemben – figyelemmel arra, hogy a sértetteknek okozott összesen 133.721 forintos kárt megtérítette – pénzbüntetés kiszabását és a nyomozás során felmerült 122.421 forint bűnügyi költség megfizettetését indítványozta.

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd