„Kvanagy ember vagy, egy igazi geci láda” – üvöltötte az Audis férfi a Budafoki városháza előtt a buszsofőrnek, miután beletaposott a fékbe, a busz pedig nem tudott megállni és nekikoccant a drága autónak. Hamarosan a rendőrség is megérkezett. Az üvöltözésről készült videót a cikkünk alján nézheted meg.

Ocsmány káromkodás

A budafoki városháza előtt hangos szóváltásra kapta elő a telefonját egy járókelő. Egy Audit vezető férfi büntetőfékezett a BKV busz előtt, a busz pedig nekicsúszott az autó hátsó részének. Ezt követően ocsmány hangnemben kezdett üvöltözni a büntetőfékező férfi a buszsofőrrel. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Előredőltek az utasok

Az utasok annyit vettek észre, hogy a sofőr hirtelen beletapos a fékbe és mindenki előre bukik a buszban. Az Audiból kiugrott a sofőr és az utasa, majd a magyar nyelv színpompás trágárságát zúdította szerencsétlen sofőrre – hallható a bpiautósok.hu videójában, amit a cikkünk alján lehet megnézni.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megütötte a buszt

A rendőrségre lakossági bejelentés érkezett a büntetőfékezésről. A rendőrök a személyautó vezetőjét – aki rá is ütött a buszra – garázdaság vétség megalapozott gyanúja, utasát garázdaság szabálysértés miatt hallgatták ki.

Mi az a büntetőfékezés?

A közúti konfliktusoknak azt a formáját nevezik büntetőfékezésnek, amikor valaki megleckéztetés céljából egy jármű előtt hirtelen lefékez, ezzel a mögötte haladót váratlan fékezésre kényszeríti. Az esetek többségében a buszok előtt történt büntetőfékezések szinte mindig koccanással végződnek, hiszen az autósok nem számolnak azzal, hogy a monstrum nem tud olyan rövid féktávon megállni, mint egy személyautó.

Önbíráskodás

A büneteőfékezés igazi suttyó magatartásforma, amolyan önbíráskodás és meglehetősen elterjedt a magyar utakon. Azzal, hogy ma már a mobiljával majdnem mindenkinek a zsebében ott lapul egy kamera, sok disznóságra derül fény. Ugyanez a helyzet az egyre elterjedtebb autókba építhető fedélzeti kamerákkal. 

Vélt vagy valós sérelmek

Számtalan olyan felvételt lehet látni az interneten, ahol az látszik, hogy a vélt vagy valós sérelmeket az autópályákon, utakon ezzel a pitiáner akcióval próbálja valaki megtorolni. A rendőrség általában keményen bünteti az ilyen önbíráskodó akciókat.

Berki Krisztián ügyei

Az egyik legismertebb büntetőfékező Berki Krisztián nevű celeb, aki évekig a TV2 sztárja volt. Gyakorlatilag sportot csinált abból, hogy autóval vagy motorral büntetőfékezet, ha neki úgy tetszett. IDE KAPCSOLÓDIK: Berki Krisztián igazi suttyó módon büntetőfékezett egy busz előtt, most vádat emeltek ellene

Pont akkor kellett fékeznkie

Korábban megírtuk, hogy az egyik bíróságra került esetben azzal próbálta meg kidumálni a bünetetőfékezését egy BKV-busz előtt, hogy azt állította: a feleségével lakásokat nézegetett vásárlás céljából és pont akkor látták meg a kiszemelt ingatlant, ezért lépett hirtelen a fékre.

Kamu duma

Az összes büntetőfékező suttyóra általában jellemző, hogy a hatóságok előtt már nem túl nagylegények és nem is nagyon mernek arcoskodni. Ha felvétel készül a szemétségükről meghúzzák magukat és valamilyen kamu dumával megpróbálnak kimászni a slamasztikából.

Büntetés

Az emberek azonban nem nagyon változnak. Az a sofőr, aki megszokta, hogy bünetetőfékezéssel próbálja meg móresre tanítani a forgalom többi részvevőjét, újra és újra használni fogja ezt a roppant egyszerű és suttyó módszert, egészen addig, amíg egyszer felvétel készül róla és megkapja a bírságot, ami jogosítványelvétel, pénzbírság, súlyosabb esetekben szabadságvesztés is lehet. A budafoki trágárkodó büntetőfékezőknek is lesz mit kidumálniuk a rendőrségen. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt a videó a budafoki esetről

Kiemelt kép: részlet a videóból