Az ügyészség most egy újabb, busz előtt büntetőfékező sofőrre kért letöltendőt. Közleményükben azt írják, hogy a 6. és 7. kerületi ügyészség letöltendő szabadságvesztést kért a közúti veszélyeztetéssel, valamint nagyobb, illetve kisebb kárt okozó rongálással vádolt 37 éves férfire.

Indokolatlan fékezés

A vád szerint a vádlott egy közlekedési konfliktus miatti indulattól vezérelve indokolatlanul, erőteljesen fékezett egy utasokat szállító autóbusz előtt. A vészfékezés ellenére, a busz sofőrje már nem tudott megállni, a vádlotti gépkocsinak ütközött, aminek következtében több utas megsérült. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

2018-ban történt az eset

A vádirat szerint a vádlott – egy 37 éves férfi – 2018. augusztus 6-án, délután, gépkocsival közlekedett a 4. kerületben, a Megyeri úton a Fóti út irányába. Ezzel egy időben a Megyeri úton a vádlott előtt, vele azonos irányban közlekedett egy menetrend szerinti autóbusz. A buszon többen utaztak, közülük többen állva, áll az ügyészség közleményében.

A busz vezetője a Megyeri temető megállóban megállt, majd onnan indult tovább

A busz vezetője a Megyeri temető elnevezésű megállóban megállt, majd onnan úgy indult el, hogy rögtön a belső forgalmi sávba sorolt, miután úgy ítélte meg, hogy ezzel más járművet a közlekedésében nem akadályoz.

Fotó a helyszínről:

Fotó: Ügyészség

Mögötte nagy sebességgel érkezett a vádlott

Az autóbusz mögött azonban a megengedett 50 km/h sebességet jóval meghaladó, mintegy 90 km/h sebességgel közlekedett a vádlott, akinek emiatt fékeznie kellett, a sebességét 65 km/h-ra csökkentette. A vádlott úgy vélte, hogy a busz vezetője közlekedett, illetve sorolt be elé szabálytalanul, ezért fény – és hangjelzéssel hívta fel erre a sofőr figyelmét, írja a BudapestKörnyéke.hu agglomerációs hírportál.

Visszasorolt az autóbusz elé

A vádlott a közlekedési konfliktus miatti indulattól vezérelve, mintegy 75 km/h sebességre felgyorsulva az autóbuszt megelőzte, majd a megfelelő távolságot nem tartva, visszasorolt az autóbusz elé, és az autót szándékosan és indokolatlanul, erőteljesen lefékezte, ezáltal az autóbusz utasainak testi épségét közvetlen veszélynek tette ki.

A busz vezetője próbálta elkerülni az ütközés

Az autóbusz vezetője az ütközést úgy próbálta elkerülni, hogy nyomban vészfékezett, megállni azonban a már így sem tudott, az autóbusz elejével a vádlotti gépkocsi hátuljának ütközött.

A fotón is jól látszik, hogy elkerülhetetlen volt az ütközés:

Fotó: Ügyészség

Több utas elesett

Az ütközés következtében az autóbusz több utasa az ülésből előre esett, a buszon állók közül többen elestek. Volt, aki mellkas zúzódást, vérző hámsérüléseket, más utas pedig test szerte, zúzódásos sérüléseket szenvedett.

Szándékos veszélyhelyzet

A szándékos veszélyhelyzet okozás miatt történt ütközés következtében az autóbuszban több mint 300.000 forint, míg a gépkocsiban mintegy 1.500.000 forint anyagi kár keletkezett.

Börtönt kérnek rá

A vádlottal szemben a Budapesti 6. és 7. kerületi ügyészség közúti veszélyeztetés, valamint nagyobb, illetve kisebb kárt okozó rongálás miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra. Az ügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására, és közügyektől-, illetve járművezetéstől eltiltásra tett indítványt a vádiratban.

Berki Krisztián ellen is nemrég emeltek vádat hasonló ügyben

Mint ismert Berki Krisztián ellen is pár héttel ezelőtt emelt vádat az ügyészség, szintén egy 2018-as ügy kapcsán, amikor is amikor is autójával a vád szerint büntetőfékezést hajtott végre egy busz előtt.

2018 márciusában történt

Az esetről itt a KékVillogó portálon is beszámoltunk, mint megírtuk Berki a vád szerint 2018. március 17-én Budapest 3. kerületben, a Pünkösdfürdő utcában autózott. Előtte haladt egy busz, ami a megállóhoz érve lelassított, de le- és felszálló utas hiányában nem állt ott meg. 

Ezek is érdekelhetnek:

Előzni akart

Berki Krisztián a záróvonal és az előzni tilos jelzés ellenére meg akarta előzni a buszt, ez azonban nem sikerült neki, vissza kellett sorolnia.

Beletaposott a fékbe

Berki és a busz vezetője dudáltak egymásra. A celeb ezután feldühödve, a megengedett sebesség túllépésével megelőzte a buszt, majd elé visszatért, intenzív fékezésbe kezdett, végül a busz előtt megállt – írta közleményében az ügyészség. NE HAGYD KI! “Az ilyen típus gyakran gondol úgy a közlekedésre, hogy van ő, a többi résztvevő pedig csak akadályozza” – közlekedéspszichológus mondta el, miért nem veszi figyelembe a szabályokat Berki Krisztián

Összeütköztek Berki hülyesége miatt

Az autóbusz vezetője a vészfékezés ellenére sem tudta elkerülni az ütközést. A busz utasai közül többen az ülésből előre lendültek, kiestek, a kapaszkodó rúdba ütötték magukat. Személyi sérülés nem történt. A buszban 2,5 millió, a kocsiban mintegy 14 millió forintos kár keletkezett. KAPCSOLÓDÓ: Berki Krisztián a „dupla nullás senki” nem csak az autójával, motorjával is büntetőfékezett

Börtönbe küldené az ügyész

Az ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette, valamint jelentős, illetve nagyobb kárt okozó rongálás bűntette miatti vádiratában Berki Krisztiánnal szemben végrehajtandó börtönbüntetésre, a közügyektől-, valamint a járművezetéstől eltiltásra tett indítványt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Helyszíni felvétel – Forrás: Ügyészség