Saját testvérét szúrta hátba, majd az életveszélyes sérülésekkel küzdő férfira még a házát is rágyújtotta a részeges gyilkos. A mórahalmi testérgyilkos 10 év fegyházat kapott elsőfokon. Ezután fellebbezett, a bíróság viszont úgy döntött, továbbra is börtönbe marad a férfi.

Megszúrta a testvérét

Egy férfi 2020. január 4-én Mórahalmon ittas állapotban annyira összeveszett a testvérével, hogy végül hátba szúrta, ami miatt az áldozat életveszélyes sérüléseket szenvedett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Felgyújtotta a házat

A gyilkos indíttatású férfi a szúrást követően magához vett egy benzineskannát, amelynek tartalmát a házban szétlocsolta, majd meg is gyújtotta. A tűzben a főépület valamint az egyik melléképület teljesen leégett.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Meghalt a megszúrt férfi

A hátba szúrt testvér a helyszínen az életét vesztette, holttestét már csak a tűzoltók tudták kihozni az épületből.

Nem mondta meg, miért ölt

Az idősebb testvér bevallotta, hogy ő ölte meg öccsét, de azt nem mondta meg a rendőröknek, hogy miért tette.

Nem voltak jó testvérek

„Nem tudjuk, mi történhetett. Gyakran veszekedtek, az biztos, hiszen a két testvér szinte tűz és víz: Ervinnel sok a gond, míg Zozó szelíd, kedves srác volt, aki csendben tette a dolgát. Míg bátyja mindig valamilyen balhéba keveredett, Zolival sosem volt gond”  – mondta a gyilkosság után a család közeli barátja.

Szakácsnak tanult

A tragédia után a meggyilkolt fiú munkaadója azt mondta, Zoli szakácsnak tanult. Szakmai gyakorlatát a Varga Csárdában kezdte.

Szerették a munkahelyén

„Akkor is az édesapjával érkezett, közösen kérdezték, hogy fel tudjuk-e venni tanulónak. Ismertem őket én is, és fel is vettük az akkor még kis­srácot, aki egy hét múlva úgy beilleszkedett a csapatba, hogy rövidesen ő lett a csárda kis kedvence” – emlékezett vissza a fiúra Németh István.

10 év fegyházat kapott a testvér

A Szegedi Törvényszék az elsőfokú ítéletével a tettest bűnösnek mondta ki emberölés bűntettében és ezért nem jogerősen 10 év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Nem volt jogerős az ítélet

Miután az elsőfokú ítélet nem emelkedett jogerőre, az ítélet kihirdetését követően az elsőfokú bíróság a férfi letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig, de legfeljebb a nem jogerős ítélettel kiszabott szabadságvesztés tartamáig fenntartotta.

Fellebbeztek

A végzés ellen a férfi és védője jelentettek be fellebbezést a férfi szabadlábra helyezése érdekében. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a bejelentett fellebbezéseket nem tartotta alaposnak és az elsőfokú végzés helybenhagyására tett indítványt, annak helytálló indokaira tekintettel.

Előzetesben marad

A másodfokon eljárt Szegedi Ítélőtábla – osztva a fellebbviteli főügyészség indítványát – az elsőfokú végzést helybenhagyta, mivel a kiemelt tárgyi súlyú bűncselekmény miatt nem jogerősen 10 év szabadságvesztésre ítélt férfi vonatkozásában fennáll a szökés és az elrejtőzés veszélye.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: ebben a házban történt a tragédia – Forrás: MTI/Donka Ferenc