Szenteste napján reggel kilenc órakor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy Nyíregyházán egy holttestet és egy korábbi, már kialudt tűz nyomait találták meg. Az eset nagyon hasonló a színművész-zenész, Babicsek Bernát halálához.

Égés nyomai

Nyíregyháza Gerhátbokor részén egy pincelakásban egy kandalló melletti fotelen és a falon égés nyomai voltak láthatóak, feltételezhetően ez vezetett az ott élő középkorú férfi halálához. Tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség. Az eset körülményeit tűzvizsgálat fogja feltárni – írja közleményében a Katasztrófavédelem.

Füstmérgezés

Nem kell nagy tűz ahhoz, hogy halálos füstmérgezés történjen. A legtöbb használati tárgyunk, ruhánk, sőt még a bútoraink is tartalmaznak szintetikus anyagokat, műanyagokat. Ezek égésekor mérgező füst keletkezik, így akár egy tenyérnyi tűz, vagy egy lángok nélküli izzás is tragédiával végződhet. A nyíregyházi eseten is megdöbbentek a mentőegységek, hiszen a tűz nyomai nem indokolták volna a halálos áldozatot, a mérgező füst azonban roppant veszélyes.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Babicsek bernát is így halt meg

A nyíregyházi tragédia nagyon hasonlít a Babicsek Bernát színész-énekes 2022. január elején történt halálához. A népszerű zenész már két napja halott lehetett amikor a szülei rátaláltak saját házában. A színész füstmérgezést kapott, menekülni próbált, de a teraszajtót már nem tudta kinyitni.

Babicsek Bernát

Kigyulladt olaj okozhatta a halálát

A színész annak a solymári lakástűznek az áldozata, amelyről annakidején beszámoltunk. A Jóban Rosszban sztárjának halálát a tűzhelyen felejtett olajos serpenyő okozhatta, ami kigyulladt és olyan gőzöket, gázokat szabadított fel, amik miatt elfogyott az oxigén Bernát nyolcan négyzetméteres családi házában – írja a BudaPestkörnyeke.hu.

Nem tudták elérni telefonon

A Solymáron élő Babicsek család szilvesztere csendes pihenéssel telt.  De mikor a szülők megpróbálták telefonon utolérni fiukat, hogy boldog újévet kívánjanak neki, a színészt nem tudták elérni. Ekkor keresni kezdték, átmentek a házához.

Édesapja törte be az ajtót

„Elkezdtünk kopogni és próbáltunk benyitni a házba, de zárva volt minden. Hirtelen rossz érzés fogott el és a férjem betörte a teraszablakot. Azonnal az emeletre ment én lent kerestem a fiam, de nem volt sehol” – mondta a gyászoló édesanya.

A konyhaasztalnál feküdt

Ekkor vették észre, hogy mindent befogott valami fekete füst a tűzhely körül. „Ösztönösen a konyha sarkába kaptam a fejem és ott, a konyhaasztal mögött feküdt a fiam. Már teljesen meg volt merevedve. Nem volt rajta égési sérülés, csak tiszta korom volt az egész kis feje, ahogy ott feküdt. Életem végéig kísérteni fog a pillanat”.

A tűzoltók szerint nem volt esélye a túlélésre

A konyhában keletkezett tűz feltehetően már a tűzoltók helyszínre érkezése előtt oxigénhiány miatt kialudt. Édesanyja szerint Bernát valamit sütni szeretett volna, de valószínűleg elaludt. Mikor észrevehette a füstöt, megpróbált menekülni, de már nem sikerült. Az édesanya szerint fiának esélyes sem volt a túlélésre. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Ez is érdekelhet

Ha ez a borzalom mégis igaz, jelenlegi hitem szerint, pihenj és gyere vissza egy ennél boldogabb életbe” – így búcsúzik Détár Enikő a solymári lakástűzben elhunyt Babicsek Bernáttól

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI/Mihádák Sándor