Összesen 196 alkalommal riasztották a tűzoltókat szenteste a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye szerint. Volt, ahol a tűzhelyen felejtett étel okozott problémát, máshol az adventi koszorú kezdett el égni rendeltetésnek nem megfelelően.

Közel 200 helyre mentek a tűzoltók

Szenteste sem unatkoztak a rendőrök és a tűzoltók: csak a tűzoltókat összesen 196 esethez riasztották a tegnapi nap folyamán. Több esetben már tényleges tűzhöz vonultak ki oltani, összese 22 épület gyulladt ki, 167 alkalommal pedig műszaki mentést kellett végezniük a nap folyamán.

Kigyulladt egy családi ház

Göncruszkán hajnali negyed kettőkor kéményből kipattant szikra miatt égett egy Templom utcai családi ház. A tűzoltók eloltották a tüzet, de a ház lakhatatlanná vált, az ott lakó négy ember a rokonoknál kellett töltse a karácsonyt.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Tűzhelyen felejtették az ételt

Székesfehérváron, a Kígyó utcában egy társasház két lépcsőháza is füsttel telítődött délelőtt tizenegy körül, mert a tűzhelyen felejtették az ételt, itt még a tűzoltók kiérkezése előtt eloltották a tüzet.

Villanyszekrény égett

Este fél hétkor villanyóraszekrény égett egy esztergomi ötlakásos sorház egyik lakásában, a Kenyérmező utcában. Tűzoltók oltották el a tüzet.

16 ember evakuáltak

Az oltás idejére tizenhét embernek kellett elhagynia az épületet, közülük tizennégyen hazatérhettek, három embert rokonoknál helyeztek el.

Égett az adventi koszorú

Este nyolc körül egy adventi koszorú égett Budapest 17. kerületében, a Szigetcsép utcában egy családi ház nappalijában. A gyertyaláng átterjedt az asztalra és a székekre is. A tűz magától kialudt, tűzoltók szellőztették át az épületet.

Szén-monoxid

Szén-monoxid miatt hívták a tűzoltókat Kaposváron, Szentbalázson, Szolnokon, Budapest 11., 19. és 20. kerületében, Kutason és Pécsett. A mérgező gáz miatt heten kerültek kórházba.

Közúti balesetek

Több közlekedési baleset során volt szükség a tűzoltók beavatkozására, az M3-as autópályán hajnali háromkor egy személyautó utolért egy trélert vontató kisbuszt. A személyautó részben a tréler alá szorult, a tűzoltók egy órán keresztül dolgoztak, hogy szét tudják választani a járműveket, Kecskeméten pedig egy személyautó és egy teherautó ütközése bonyolította a közlekedést és a tűzoltók napját.

Vízzel elöntött pincék

Ezek mellett kidőlt fák, letört faágak, elárasztott pincék, garázsok, udvarokba, házakba betört víz miatt hívták a tűzoltókat, akik a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye szerint általában közel 500 járművel, több mint kétezren vannak szenteste szolgálatban.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: katasztrófavedelm.hu