Egy budapesti édesapa gyors reakcióján múlott, hogy nem gázolták el a 11 hónapos kisfiával együtt a 10. kerületben. A férfi szabályosan közlekedve tolta át a babakocsit a gyermekével, amikor egy ámokfutó mercis megjelent…

A semmiből került elő

Nem ilyen bevásárlásra számított egy család a napokban: akciófilmbe illő jelenetek játszódtak le nemrég Budapest 10. kerületében. Csík József 11 hónapos gyermekével, Leon Teodorral átkelt volt a zebrán, amikor a semmiből egy vad autós feléjük hajtott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Drámai helyzet a zebránál

„Szükségünk volt néhány dologra, így elmentünk vásárolni. Éppen a Sibrik Miklós út és a Mádi utca kereszteződésénél jártam a gyalogátkelőnél a babakocsival, először nem volt semmi probléma, elkezdtünk átmenni az úton, de aztán felbukkant egy szürke Mercit vezető férfi” – mondta az apa a Borsnak.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Elugrott a kocsi elől

Az ámokfutó nem törődött vele, hogy zöldet jelzést mutatott nekik a lámpa, ahogy a gyalogátkelő meglétével sem. Se nem látott, se nem halott. Gyorsan kellett a szülőnek dönteni, és sikerült elugrania a kocsi elől.

Nem érdekelte, kinek van elsőbbsége

„Egyáltalán nem vette figyelembe, hogy nekünk van elsőbbségünk. Már a zebrán voltunk, amikor szó szerint el kellett ugranom előle. Simán elgázolt volna a babakocsival együtt! A nagy ijedség után gyorsan átvizsgáltam a babát, hogy rendben van-e és folytattuk az utunkat, hiszen nem tudtunk más csinálni” – fogalmazott a férfi.

Újra feltűnt a száguldozó

Később sem szabadultak a száguldozótól. Amikor végeztek a bevásárlással, apa és fia elindult hazafelé, amikor ismét feltűnt a mercis.

Figyelmeztette

 „A férfi tovább garázdálkodott, de már a szembejövő sávban. Odaszóltam neki, hogy mit képzel magáról és hogy mit művel, figyeljen oda jobban az embertársaira, tartsa be a KRESZ szabályait, mert majdnem elgázolt engem és a 11 hónapos babámat” – mondta József.

Megfenyegette őket

Az autós némi habozás után végül megfenyegette a családos apát. „Azt mondta, hogy nemcsak el fog ütni minket, hanem átharapja a torkunkat is. Ahelyett, hogy elnézést kért volna tőlünk, hogy majdnem balesetet okozott, még neki állt feljebb! Ezután beletaposott a gázba és továbbszáguldott” – emlékezett vissza az apa.

Nem az első eset volt

Az apa a történetet az egyik helyi Facebook-csoportban is megírta. Ekkor érdekes fordulat következett. „A posztomhoz hozzászólt egy hölgy, aki azt mondta, abban az időben, amikor velünk történt ez, ő pont szemben haladt velünk autóval és ha nem rántja el a kormányt, akkor frontálisan ütköztek volna a férfival… Ő is gyermekkel utazott, neki a hátsó ülésen ült a kicsi” – mondta.

Megviselte őket

Az apa elmondta, hogy gyermekét nagyon megviselték a történtek. Az apró gyermek az eset után hajnalig fel sem kelt. Az édesapa abban bízik, hogy a jövőben senki nem találkozik majd ezzel az őrülttel, mert másnak nem biztos, hogy akkora szerencséje lesz, hogy még éppen ki tud térni előle. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció