Az állatvédők felmentést kapnak a szilveszterkor érvényes kijárási tilalom alól. Idén az év utolsó napján tilos a tűzijáték és köztéri alkoholfogyasztás is.

Az állatvédőkre nem vonatkozik a kijárási tilalom

Szilveszter éjszakára felmentést kapnak a kijárási tilalom alól az állatvédők, hogy segíthessenek a bajba került kutyákon, jelentette be az állatvédelemért felelős miniszteri biztos kedden.

Csak bejelentésre mehetnek ki

Ovádi Péter miután kijárta a Belügyminisztériumnál, és a rendőrségnél a “könnyítést, “felhívta a figyelmet, hogy az állatvédő is csak akkor lehet az utcán, ha bejelentés alapján befogást vagy elhelyezést kell biztosítania, az állatvédők egységes megítélése érdekében fontosnak tartja, hogy ezzel senki ne éljen vissza – írja a BudaPestkörnyeke.hu

Nem minden szervezet adhat igazolást

Fontos, hogy az igazolást csak azon civil szervezeteknek fogadja el a rendőrség, akiknek alapító okiratában az állatvédelem a fő tevékenység.

Ez is érdekelhet

“A főtéren láttam meghalni a 12 éves kislányt” – órisái pusztítást végzett Horvátországban a földrengés, a kutatómentők a romok alatt keresik az áldozatokat

Érvényes a kijárási tilalom

A járvány elleni védekezés miatt idén szilveszterkor is érvényes esti kijárási tilalom. Ennek betartása miatt a kormány megtiltotta a máskor amúgy engedélyezett tűzijáték árusítást és használatot.

Tilos az alkoholfogyasztás

A kijárási tilalom miatt idén szilveszterkor elmaradnak az utcabálok és a tömegrendezvények. Január 3-ig pedig a kormány megtiltotta a közterületen az alkoholfogyasztást.

Ez is érdekelhet

Ilyen nincs: lopott biciklivel húzta maga után a lopott fűnyírót

150 ezres büntetés

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közlése szerint akár 150 ezer forinttal is büntethető az, aki a szilveszterkor használatos pirotechnikai termékek forgalmazására, birtoklására, felhasználására vonatkozó előírásokat megszegi.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI