Két férfi a rendőri jelzésre sem akart megállni, ezért a Készenléti Rendőrség járőreinek intézkednie kellett. Miután sikerült elfogniuk a tetteseket, a kocsijukból több mint egy kiló drogot találtak.

Nem álltak meg

2021. március 8-án, 17 óra 50 perckor akartak megállítani egy autót Budapesten, az M3-as autópálya bevezető szakaszán a Készenléti Rendőrség járőrei. Azonban az autó sofőrje nem állt meg. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Továbbhajtottak

Üldözni kezdték őket

Mivel a gyanús autó a rendőri jelzésre sem állt meg, ezért a zuglói rendőrök követni kezdték a kocsit. Az elkövetők a haladásuk során a belváros felé mentek.

Futva próbáltak elmenekülni

Miután a két férfi beért a városba, az autójukat leállították a Dózsa György úton, egy építkezés mellett, majd a sofőr és utasa futva próbáltak tovább menekülni. Ekkor azonban már a rendőrök is odaértek, akik elfogták őket.

Megtalálták a drogot

A sikeres elfogást követően a rendőrök átvizsgálták a járművet, amelynek a csomagtartójában 1194 gramm kábítószergyanús anyagot találtak, amelyet aztán a zuglói nyomozók le is foglaltak.

Több mint 1 kiló drog volt náluk

Fotó: Police.hu

Kutya is kereste az anyagot

A rendőrség oldala szerint az egyenruhások a kutatás során bevetették a rendőrség Tywin nevű kábítószer-kereső kutyáját és vezetőjét is, azonban ők más tiltott szert nem találtak.

Ez is érdekelhet

Szerbek voltak

Ezek után a 27 éves montenegrói sofőrt és 31 éves szerb utasát előállították a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. Kerületi Rendőrkapitányságára, majd a nyomozók kábítószer-birtoklás miatt gyanúsítottként kihallgatták őket. Ezt követően az őrizetbe vételük mellett döntöttek, majd kezdeményezték letartóztatásukat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Lefoglalt kábítószer – Forrás: Police.hu