Áthajtott egy egri buszvezető egy leszálló utason tavaly márciusban. A 80 éves utas elhunyt, a sofőr ellen vádat emeltek.

Az egyik helyi járaton történt a baleset

Az 52 éves buszvezető nő a 14-es járatszámú helyi csuklós autóbusszal közlekedett Eger Berva városrészéből Felnémet felé, aminek során a Kovács Jakab úton megállt az úttesten kialakított autóbuszöbölben.

Figyelmetlen volt a sofőr

A megállóban a harmadik ajtón át egymás mögött három utas akarta elhagyni a járművet, közülük azonban az utolsó, egy hölgy még nem fejezte be a leszállást, amikor a figyelmetlen buszvezető rázárta az ajtót.

FRISS! Súlyos baleset Nagykőrösön, Eger és Noszvaj között oszlop dőlt egy autóra, Veresegyházon is karambol

Elindult a busz

A 80 éves utas egyik lába emiatt beszorult, de a buszsofőr ezt nem észlelte, ezért elindult. A mozgásban lévő jármű magával rántotta az asszonyt, aki az útpadkáról az úttestre elesett és az autóbusz alá került.

NE HAGYD KI! Ledarálta a teherautó a szabályosan közlekedő motorost Budapesten, döbbenetes felvétel készült a balesetről

Egy utas szólt a sofőrnek

A nagy tömegű gépjármű kerekei ekkor áthaladtak az asszony testén. A buszsofőrt egy utas figyelmeztette a balesetre, azonban a nő csak nehezen tudott visszafordulni, így amikor a busszal a helyszínre értek már csak az asszony halálát konstatálhatták.

Megszegte a KRESZ-t

A baleset azért következett be, mert a sofőr megszegte a KRESZ azon szabályait, hogy a közhasználatú autóbusz vezetője indulási jelet csak akkor adhat, amikor az utasok fel- és leszállása befejeződött, elindulási szándékát pedig irányjelzővel csak akkor jelezheti, ha a jármű összes ajtaja becsukódott.

Felfüggesztett fogházat kér az ügyészség

Az ügyészség felfüggesztett fogházbüntetést kért a buszsofőrre azzal, hogy határozott időre tiltsák el a járművek vezetésétől, és kötelezzék őt a több, mint hatszázezres bűnügyi költség megfizetésére is.

EZ IS ÉRDEKELHET! „Ezután elordította magát, hogy meggyaláztál, ezért megöllek” – szakítás után életveszélyesen megsebesítette Tímeát volt szerelme

Kiemelt kép: illusztráció