Egy Holt-Tiszába esett férfit mentettek meg a kihűléstől a Csongrádi Rendőrkapitányság rendőrei. A férfit a mentők kórházba szállították.

Nyöszörgést hallott

A kapitányság senior rendőr főtörzszászlósa szabadidejében sétált a Holt-Tisza mentén 2023. február 13-án délután. Bánfi János természetbarátként a vízparton talált szemétért ereszkedett a meder mellé, amikor nyöszörgést hallott a víz irányából. A nádasban egy férfit talált, aki átfázva feküdt a sekély vízben, és nem tudott lábra állni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Jöttek a mentők

A rendőr azonnal értesítette kollégáit. A kiérkező egység tagjai korábban a Police Medic képzésben vettek részt, így a mentők megérkezéséig megkezdték a bajbajutott ellátását és a kihűlés megakadályozására hőtakaró fóliába burkolták.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Fotó a helyszínről:

Eltévedt

Mint kiderült a férfi előző este eltévedt, végül pedig belecsúszott a vízbe. A járőrök a sérültet átadták a mentőknek, akik kórházba szállították.

Pár napja Kaposvár közelében történt hasonló

Amint azt a Kékvillogó is megírta a Kaposvárhoz közeli Karádi-tó nádasába csúszott egy 25 év körüli férfi. A mocsaras területen beragadt az iszapba, súlyos fagyási sérüléseket szenvedett, a légimentők bravúros akcióval emelték ki az ingoványból. Az esetről készült videót a cikkünk végén nézheted meg.

Elsüllyedt az iszapban

A Balaton déli partján, a Somogy megyei Karád község közelében egy mocsaras ingoványos területen, az úgynevezett Karádi-tóban vasárnap délután elsüllyedt az iszapban egy férfi.

Jéghideg sár

A bajba jutott ember a jéghideg iszapba ragadt és nem bírt továbbmenni, azonban szerencsére még éppen elérte farzsebében telefonját, így tudott segítséget hívni.

Nem tudta, hol van

Tárcsázta a 112-es számot, ahol a rutinos mentésirányító azonnal több egységet, köztük mentőhelikoptert is riasztott, azonban a beteg nem tudta pontosan meghatározni a helyzetét.

Keresés az ingoványban

Mivel nem tudták, hogy pontosan hová is kell menni, a tűzoltók, a rendőrség, a polgárőrség és mezőőrök segítségével igyekeztek megtalálni a rémült férfit a település külterületén lévő ingoványban.

Nem tették le teljesen a gépet

A magasból a légimentők még időben észrevették a kihűlt férfit és egész közel ereszkedtek hozzá, hogy ki tudják emelni. A pilóta nem tette le teljesen a gépet, a sérült a mentőorvos segítségével tudott bemászni a helikopterbe, partra szállították és megkezdték az ellátását. 

Fagyási sérülések

A bajba jutott férfi ugyan megúszta a mocsaras kalandot, azonban súlyos fagyási sérülésekkel, került kórházba. Nagy szerencséje volt, ha a mobilja nincs kéznél, biztosan nem éli túl a fagyos mocsarat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: police.hu