Hasi görcsök miatt hívták a mentőt egy 35 éves nőhöz, végül kiderült, megindult nála a szülés. A somogyi asszony azt állította, nem tudta, hogy gyermeket vár.

Hasi görcsök miatt hívták a mentőt

Egy 35 éves somogyi nőhöz kérték a mentők segítségét a hétvégén, mert erős hasi görcsei voltak. A kiérkező mentősök megvizsgálták a fiatal asszonyt, akinél hamar kiderült, hogy a panaszait a szülési fájdalmak okozták.

Otthon megszülte a gyereket

A nő ugyan kétkedve fogadta a diagnózist, de sok ideje nem volt morfondírozni a történteken, a mentősök pedig még a helyszínen világra segíthették az egészséges újszülöttet.

Kórházba vitték őket

A kislányt és a meglepett édesanyát a helyszíni ellátást követően, stabil állapotban vitték kórházba. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A lépcsőházban indult meg a szülés

A mentők segítségét kérte egy Pest megyei férfi, miután várandós feleségénél beindultak a fájások hajnalban. A pár azonnal el is indult a kórházba, a nő azonban már csak egy emeletet tudott lesétálni a lépcsőházban. 

Becsöngetett egy lakásba

A férje szerencsére nem esett pánikba, hanem rögtön becsengetett az egyik alsó lakóhoz, majd értesítette a mentőket. A szomszéd be is engedte őket, rutinos mentésirányító pedig azonnal több mentőegységet, köztük a koraszülött-rohamkocsit is, riasztott.

A mentésirányító instruált

A mentésirányító eközben folyamatosan instruálta a bejelentőt a teendőkről – írja az Országos Mentőszolgálat hivatalos Facebook-oldalán.

A szomszéd is segített

Az álmából riadt szomszéd és az apuka végül még a mentők kiérkezése előtt világra segítették a kis Zalánt, aki azonnal felsírt – írta az eset után a BudaPestkörnyeke.hu.

Mindenki jól van

A mentősök ezután nem sokkal már ki is érkeztek a helyszínre, ahonnan stabil állapotban szállították kórházba az anyukát és a kisbabát.

Otthon indult meg a szülés

Május végén a Kékvillogoó.hu írta meg, hogy negyedik gyermeke születéséhez kérte a mentők segítségét egy anyuka Veszprémben. A kislány világrajöttét telefonon keresztül egy mentésirányító segítette, miközben az egységek a helyszínre tartottak.

Abbahagyta a sírást

A kislány pillanatok alatt megszületett, ám hamar abbahagyta a sírást és már nem vett levegőt. Az életéért másfél órán át küzdöttek. Végül sikerült megmenteni a baba életét. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció