Sikoltoztak és pánikoltak annak a busznak az utasai, amely pénteken egy kisteherautóval ütközött Mezőörsnél. A balesetben 30-an sérültek meg, a furgon sofőrje a helyszínen meghalt.

Tragikus buszbaleset

Amint arról a Kékvillogó.hu is beszámolt, egy ember meghalt, és húszan megsérültek abban a pénteki, közúti balesetben ahol egy kisteherautó és egy menetrend szerint közlekedő volánbusz ütközött Mezőörs belvárosában. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Meghalt a teherautó sofőrje

A baleset a 81-es számú főút 63. kilométerszelvényében, Mezőörsnél a délutáni órákban történt, egy Volán busz és egy kisteherautó ütközött frontálisan. A baleset következtében a kisteherautó vezetője olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A buszon 30-an utaztak, köztük gyerekek. Összesen húszan sérültek meg, egy ember súlyosan.

Ezzel a furgonnal ütközött a Volánbusz járműve

Helyszíni felvétel – Forrás: police.hu

Megszólalt az egyik szemtanú

„Győrből jöttem haza, amikor azt vettem észre, hogy egy furgon jön velünk szemben a mi sávunkban. Én körülbelül a közepén ültem. Sajnos egy olyan útszakaszon voltunk, aminek a közepén volt egy járdasziget, a szépén meg egy sövény és egy villanyoszlop” – mondta a Borsnak az egyik buszon utazó nő.

Sikoltozó, pánikoló emberek

„Csak a buszvezető lélekjelenlétének köszönhető, hogy az utóbbit választotta, így a sövény majd végül az oszlop állított meg minket. Az ütközés után arra emlékszem, hogy sikítozó és pánikoló emberek vesznek körbe, de ez jó hír volt: mindenki túlélte” – emlékezett vissza Dróth Zoé, aki arról is beszélt, ha nem muszáj, egy ideig nem száll buszra.

Ezzel a Volánbusszal ütközött a furgon

Helyszíni felvétel – Forrás: police.hu

A baleset előtt is szabálytalankodott

„Az egyik szomszédom mesélte, hogy pont mielőtt hazaért volna, az ő sávjába is többször áttért egy hasonló teherautó” – mondta Nagy Sándor, aki a baleset helyszínétől nem messze lakik. Egyébként ezen az útszakaszon rengetegen közlekednek és emiatt igen gyakoriak a balesetek.

Mentőhelikopter is érkezett

„A mentők azonnal a helyszínre érkeztek és elkezdték a sérültek ellátását. Utána egy mentőhelikoptert láttam leszállni a házunkkal szemben lévő mezőre. A helikopter mellett elláttak egy súlyos sérült fiatalembert, majd elszállították” –mondta Nagy Sándor.

Meghalt a sofőr

A balesetben az 59 éves petőházi férfi, aki a kisteherautót vezette a gyorsan kiérkező segítség ellenére a helyszínen elhunyt.

Vizsgálják a baleset körülményeit

A könnyebb sérülteket a helyszínen ellátták, a többieket a mentők kórházba szállították. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság tömegszerencsétlenséget okozó közúti baleset miatt indított eljárásban vizsgálja az ütközés körülményeit. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt történt a baleset

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: police.hu