A Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművész betegsége óta először szólalt meg élő adásban.

A családja vitte a kórházba

Ahogyan azt a BudaPestkörnyéke.hu megírta, Gálvölgyi János május 10-én került kórházba. Lányai vitték a kórházba, miután a mentő fél óra múltán sem érkezett meg azt követően, hogy kihívták. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Légzési nehézségekkel küzdött

A színművész nem kapott levegőt és félrebeszélt. Lányai a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikára vitték. Ott azonnal az intenzív osztályra került.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Túl van az életveszélyen

Néhány nappal az esetet követően jutott túl az életveszélyen Gálvölgyi János. Napokig a kórházban lábadozott, nemrég engedték csak haza. Erről két lánya, Eszter és Dorka számolt be az egyik közösségi oldalon.

Már élő adásban is bejelentkezett

Az ATV Heti Napló című műsorában telefonon keresztül kapcsolódott be az élő adásba. Elmondta, hogyan érzi most magát, és kifejezte háláját. Sokan aggódtak érte.

Már jobban van

Gálvölgyi János fizikailag jobban érzi magát. “Annyi köszönet nincs, amennyi szeretetet kaptam. Köszönöm” – mondta.

Visszatérne a színpadra

A színművész szeretne mielőbb visszatérni a színpadra. Úgy érzi, így tudna visszaadni valamit a felé áradó szeretetből. Egyelőre azonban türelmesnek kell lennie, és most a felépülésére koncentrál.

Hosszú rehabilitáció várhat rá

Gálvölgyi Jánosra 3-4 hetes rehabilitáció és utókezelés várhat. Erre az Állami Szívkórházban kerülhet sor Balatonfüreden. Itt kezdik majd el újból, lépésről lépésre terhelni a szívét és a keringését, mondta el korábban Dr. Kóczán István belgyógyász-kardiológus.

Vizsgálat indult a mentősöknél

Gálvölgyi Jánoshoz nem érkezett meg időben a mentő, aminek kapcsán vizsgálatot indított az Országos Mentőszolgálat. Kiderült, a fogadó mentésirányító hibás döntést hozott, amikor nem ítélte életveszélyesnek a helyzetet.

Ezt mondta Győrfi Pál

Az OMSZ szóvivője hangsúlyozta, a légzési nehézség életveszélyre utaló tünet, és ennek megfelelően kell a mentésirányítónak intézkednie. “Az összkép lehet, hogy azt mutatja, hogy nincs akut életveszély, de mégis mindig a rosszabbat kell feltételezni, tehát a beteg javára szabad tévedni” – mondta Győrfi Pál egy interjúban. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az interjú

Kiemelt kép: Gálvölgyi János – Forrás: YouTube