A szemben érkező autós a szabályoknak megfelelően elsőbbséget biztosított a fiúnak, a teherautós azonban nem tette meg ezt.

Kedden történt

A Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében található Nyírmihálydiban történt a szóban forgó baleset február 21-én kedden délután. Egy tehergépjármű elsodort egy gyermeket, aki a kijelölt zebrán szeretett volna átkelni az úttest egyik oldaláról a másikra. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Jól belátható szakasz volt

A rendőrség közleménye szerint az adott útszakasz egyenes, jól belátható. A baleset mégis megtörtént, pedig tábla és útburkolati felfestés is jelzi, hogy ott egy zebra található. A teherjármű sofőrje ennek ellenére megállás nélkül áthajtott a gyalogos-átkelőhelyen.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A szemben érkező autós megtette, ami a kötelessége

A túloldali sávban egy személyautó közeledett a zebra felé. Annak sofőrje ahogyan kell, lelassított, és elsőbbséget adott a gyalogos számára. A tehergépkocsi sofőrje viszont nem állt meg, és elsodorta a zebrán átkelő fiút.

Szerencse a szerencsétlenségben

A fiú szerencsére csak könnyebben sérült meg. Belegondolni is szörnyű, mi történhetett volna. A Nyírbátori Rendőrkapitányság munkatársai előállították a teherautó sofőrjét.

Ezek is érdekelhetnek!

Gyorsított eljárást folytattak

A rendőrkapitányságon a szabálysértési hatóság intézkedett. A gyorsított eljárás során 50 ezer forint pénzbírságot szabtak ki a szabálytalan sofőrre. Ennél jobban fájhat neki, hogy három hónapra el is tiltották a vezetéstől.

Vigyázzunk a gyalogosokra!

A rendőrök figyelmeztetnek, hogy a gyalogosok a közlekedés legvédtelenebb résztvevői. Ha őket baleset éri, akkor szinte biztos, hogy megsérülnek. Ezért kell rájuk különösen vigyázni.

Ezeket a tanácsokat érdemes megfogadni

A rendőrök az eset kapcsán néhány hasznos tanácsot is megosztottak honlapjukon. Figyelmeztetik a járművezetőket, hogy a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket és a buszmegállókat fokozott óvatossággal kell megközelíteni. Csökkenteni kell a jármű sebességét, és erre máshol is szükség van, ahol gyalogosok jelenlétére lehet számítani.

Ezek is hasznos tippek

Aki volán mögé ül, minden esetben köteles az időjárási-, látási- és útviszonyokat figyelembe véve vezetni. Ha csak lehetséges, fel kell venni a szemkontaktust az úttesten átkelni kívánó gyalogossal. Így el lehet kerülni, hogy balesetveszélyes helyzet alakuljon ki a zebránál.

Egy fontos szabály, amit minden járművezetőnek szem előtt kell tartania

A kijelölt gyalogos-átkelőhelyen áthaladó gyalogosnak a kerékpárokkal, autókkal, buszokkal és teherautókkal szemben elsőbbsége van. Ezt fontos észben tartania mindenkinek, hiszen mindenki szeretne hazaérni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: Police.hu