Egy kis faluban száguldozott a német autó sofőrje, aki a megengedett maximális sebesség több mint kétszeresével hajtott.

Egy közúti ellenőrzés során érték tetten

Zala vármegyében is rendszeresen tartanak közlekedésbiztonsági ellenőrzést a rendőrök. Ennek részeként sokszor előre be nem jelentett időpontokban mérik, hogy betartják-e az autósok a sebességhatárokat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A gyorshajtás nagyon veszélyes

Magyarországon a balesetek jelentős százaléka azért történik meg, mert a járművezetők nem tartják be az előírt sebességhatárokat. Erre azonban sokan magasról tesznek, ezt támasztják alá a sebességmérési tapasztalatok.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Borsfán elképesztő tempóval száguldott egy autós

2023. február 20-án kora délután Borsfán mértek be a rendőrök egy gyorshajtót. Lakott területen, a Zrínyi Miklós utcában 50 km/h helyett 126 km/h-val közlekedett. A gyorshajtás tényéről közzé is tettek egy fotót a rendőrség honlapján.

Ez az autó volt az, amivel száguldoztak

A BMW 126 km/h-val közeledett a rendőrök felé, amikor bemérték – Fotó: Police.hu

Megbírságolták

A gyorshajtó sofőr bánhatja a tettét. A száguldozásért cserébe ugyanis súlyos büntetést kapott. Közigazgatási bírság keretében 200 ezer forint pénzbírságot szabtak ki rá.

Ezért veszélyes a gyorshajtás

Aki a megengedettnél gyorsabban hajt, az balesetveszélynek teszi ki magát és másokat is. Minél nagyobb a tempó, annál nagyobb a fékút is. A sebességhatárt jelölő táblákat nem véletlenül helyezik ki oda, ahol azok megtalálhatók.

Ezt kérik a rendőrök

A rendőrök felhívják a figyelmet, hogy a közlekedők tartsák be a közúti közlekedési szabályokat. A helyes sebesség megválaszátsával ugyanis meg lehet előzni a közúti tragédiákat.

Új módszerre küzdenek a gyorshajtók ellen

Nemrég arról számoltunk be, hogy közel száz Trafiboxot telepítenek országszerte. A rendőrség ezzel az eszközzel szeretné növelni a közbiztonságot. Elárulták, hogy miként működnek ezek a szerkezetek.

Vagy van bennük sebességmérő, vagy nincs

A Trafiboxok önmagukban nem tudják mérni a járművek sebességét. Csupán a sebességmérő eszközök ideiglenes elhelyezésére szolgálnak. Az autósok azonban csak találhathatnak, hogy van-e sebességmérő berendezés a dobozban, így kénytelenek lassítani, ha el akarják kerülni a büntetést.

Nincs nagy üzemelési költségük

A Trafiboxokat a helyi önkormányzatok pénzén állítják fel. Telepítésük nem drága, és a fenntartásuk sem emészt fel őrült összegeket. Az éves működési költségük 76 ezer forint. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a gyorshajtásról készült bizonyíték – Forrás: Police.hu