Betegesen féltékeny volt feleségére az a Hajdú-Bihar megyei férfi, aki 36 késszúrással ölte meg feleségét. M. Árpád azt képzelte, hogy felesége a testvérével és a vejeikkel csalja őt. Emiatt folyamatosan verte az asszonyt az italozó életmódott folytató férfi. Most jogerősen életfogytiglanra ítélték.

Többször megverte feleségét

M. Árpád és a felesége hosszú ideig kiegyensúlyozott kapcsolatban éltek Szentpéterszegen, de a férfi viselkedése a gyilkosság előtti négy évben jelentősen megváltozott. Betegesen féltékeny lett, és többször megverte a nejét. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

6 gyermekük született

A férfit korábban felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték jogerősen a bántalmazások miatt. A párnak hat gyereke született összesen, ám az egyik meghalt kiskorában.

Betegesen féltékeny volt

A család ismerősei szerint M. Árpád olyanokat vágott a neje fejéhez, hogy lefeküdt a testvérével, a három vejével és más férfiakkal is. Ez annyira rögeszméjévé vált egy idő után, hogy nejét elvitte Budapestre hazugságvizsgálatra is, amely megállapította, hogy nem csalta meg a nő.

Eleinte tagadta az asszony a bántalmazást

Ennek ellenére is tovább fokozódott az indulat a férfiben, és számtalanszor előfordult, hogy megverte vagy bántalmazta a nejét. Az asszony eleinte azt mondta a családtagjainak, hogy elesett vagy beütötte magát, majd egy idő után már beszámolt a gyermekeinek az őt ért bántalmazásokról. A férfi négy és fél évvel ezelőtt úgy elverte nyújtófával, hogy felfüggesztett börtönre ítélték.

Gyerekihez menekült a nő

A házaspár felnőttkorú gyerekei közül többen Szentpéterszegen laknak, ezért az asszony gyakran átment a közelben lakó legidősebb fiához a bántalmazások után. Ez történt 2018 májusában is, rövid idő elteltével azonban a helyszínre érkezett a családfő is, aki egy hosszú tőrkéssel hasba akarta szúrni az anyját védelmező fiát, akinek sikerült a szúrást elkerülnie.

Mellkason szúrta a feleségét

A végzetes októberi napon az asszony épp ebédet főzött a ház teraszán, ezért több kés is volt a kinti asztalon. A férfi ismét kötekedni kezdett, majd egy húsz centiméter pengéjű késsel mellkason szúrta a feleségét, aki a földre esett.

A TEK fogta el

A magából kivetkőző férj még további harmincöt alkalommal megszúrta az asszonyt,  aki elvérzett és perceken belül meghalt. M. Árpád ezután magával is megpróbált végezni, de a TEK-esek elfogták.

Védekezését cáfolták a szakértők

M. Árpád kétfajta védekezéssel is előállt a bírósági szakban. Egyszer azt állította, hogy olyan magas szintre emelkedett a vércukra, hogy elvesztette az öntudatát. A szakértő azonban megállapította, hogy ebben az esetben cselekvőképtelen lett volna. A másik védekezése pedig az volt, hogy erős felindulásból cselekedett, de az igazságügyi szakértői és elmeorvosi szakértői vizsgálat ezt is cáfolta – írja a 24.hu.

Életfogytiglanra ítélték

M. Árpád végül bocsánatot kért tettéért a bíróságon, de végig kitartott amellett, hogy okkal volt féltékeny a feleségére. A Debreceni Törvényszék életfogytiglanra ítélte tavaly novemberben a férfit, azzal, hogy leghamarabb 30 év múlva bocsátható szabadlábra feltételesen. A Debreceni Ítélőtábla pedig most helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét.

Jogerős lett a döntés

Az ítélőtábla megállapította, hogy az elsőfokú bíróság tényállása megalapozott, ezért a cselekmény minősítését törvényesnek tekintette. Megfelel a törvénynek az első fokon kiszabott életfogytiglani szabadságvesztés, figyelemmel arra, hogy a vádlott a felesége életét rendkívüli brutalitással oltotta ki, emellett a gyermekét is meg akarta ölni a késsel. Ennek megfelelően a másodfokú bíróság az elsőfokú ítéletet helybenhagyta, amely jogerőre emelkedett. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: így fogták el a férfit felesége meggyilkolása után – Forrás: police.hu