Tízmilliós kára keletkezett egy esztergomi cégnek, miután egy kislány bejelentette, hogy bomba van elrejtve az épületben. Később aztán kiderült, hogy ez nem volt igaz, és még csak nem is önszántából telefonált a kislány.

Bombariadó a gyárban

Egy 14 éves kislány telefonált be egy esztergomi gyárba, majd bejelentette, hogy az épületben bomba van elrejtve, ami fel fog robbanni. A telefonhívásra a cég szólt a rendőrségnek, és kiürítette a gyárat. A munka leállt, a gyárnak 10 milliós kára keletkezett – írja a Tatabányai Törvényszék.

Esztergomi gyár állt le teljesen

Egy férfi vette rá

Amint arra az eljárás során fény derült, a fiatalkorú lány nem önszántából hívta fel a gyárat. 2019. június 21-én, 13 óra körül egy férfi a korábbi sérelmei miatt igyekezte rávenni a 14 éves gyermekotthonban élő fiát, hogy az általa megadott telefonszámon hívja fel a gyárat, és jelentse be, hogy az épületben bomba fog robbanni, vagy kérjen meg erre a feladatra valaki mást. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Átpasszolta a barátnőjének

A 14 éves fiú nem ment bele az apja kérésébe, ezért a telefonszámot megadta a 14 éves barátnőjének, az ügy vádlottjának, aki a saját mobiljáról felhívta a céget, és közölte, hogy bomba van a gyárban.

Kiürítették az épületet

A bejelentést követően a cég azonnal értesítette a rendőrséget, majd szakaszosan kiürítették a gyárat. A bombakutatás miatt a cég több részlege is teljesen leállt, így a gyárnak 10 millió forint kára keletkezett a kamuhívás miatt.

Próbára bocsátották

Közveszéllyel fenyegetés miatt az Esztergomi Járásbíróság 2 év próbára bocsátotta a 14 éves kislányt. Egyúttal erre az időszakra pártfogót rendeltek ki a lány mellé.

Volt egy másik robbantásos fenyegetőzés is

A 8. kerületi rendőrök szintén közveszéllyel fenyegetés miatt indítottak eljárást egy 25 éves budapesti férfival szemben, aki március 27-én betelefonált egy mobilszolgáltatóhoz azzal, hogyha nem kapcsolják vissza a megszűnt telefonszámát, akkor bombát fog robbantani a cég 8. kerületi székhelyén.

Bejelentették

A mobilszolgáltató a fenyegetést követően értesítette a rendőrséget, a 8. kerületi egyenruhások pedig azonnal intézkedtek. A bombarobbantással fenyegetőző férfit 3 órán belül elfogták a lakóhelyén, majd gyanúsítottként kihallgatták, és őrizetbe vették.

Csak panaszkodni akart

Az eljárás során a férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését, azonban vallomásában azt állította, hogy nem gondolta komolyan a robbantást, csak azt akarta elérni, hogy a problémájával foglalkozzanak a mobilszolgáltatónál. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pixabay