Egymás után érkeztek a feljelentések a rendőrségre, hogy valaki végigkarcolta az utcán parkoló autójukat. A rendőrök megnézték a térfigyelő kamerák felvételét, aztán meglepődtek. Kiderült egy 9 éves kisfiú volt a tettes, aki tudatosan rongálta meg a járműveket a biciklijének a kormányával. Mit lehet egy ilyen esetben tenni?

Feljelentések sora

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 5. Kerületi Rendőrkapitányságra augusztus 11-én egymás után érkeztek a tulajdonosok, akik az utcán parkoló autóik megrongálása miatt tettek feljelentést. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

22 autót intézett el

A rendőrök a térfigyelő kamerák felvételein hamar megtalálták a gyereket, aki biciklijének kormányával láthatóan szándékosan karcolta sorra az álló járműveket, összesen 22 autót intézett el.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

9 éves kisrác volt a tettes

Az adatgyűjtés során rövidesen azonosították is a kilencéves kisfiút. Ő életkora miatt nem büntethető, a rendőrkapitányság a Gyermekjóléti Szolgálatot értesítette.​

Mit lehet tenni?

Nagy kérdés, mit lehet ilyen esetben tenni? A 9 éves kissrác nem büntethető, a szülei ellen ugyan lehetne kártérítési pert indítani, azonban annak költségei jóval meghaladnák az okozott kárt.

Valaki fizet

Ha az autó tulajdonosainak van casco biztosítása, akkor jó eséllyel a biztosítóval ki tudják fizettetni a kárt, persze ebben az esetben is az önrészt nekik kell állniuk. Akinek nincs biztosítása, a teljes javítást fizetnie kell.

Elrettentő erő

Ha ilyen esetben semmilyen elrettentő ereje nincs a törvényeknek, akkor mégis mi az, ami megakadályozhatja, hogy sorra rongálják meg az autókat, vagy valamilyen bűncselekményt kövessenek el a gyerekek?

Intézet réme

A belvárosi autókarcolás-ügy rendőrségi közleményéből is kiderül, hogy értesítették a Gyermekjóléti Szolgálatot. Az ilyen esetekben ez kulcskérdés, hiszen a szülőket jogilag nehézkes felelősségre vonni, azonban, ha felvillantják előttük annak lehetőségét, hogy a gyermekük javító-nevelőintézetbe kerülhet, akkor általában jobban odafigyelnek a gyerekre.

Örökre nyoma marad

A most megkárosított autótulajdonosokat ez nem vigasztalja. A kiemelt képünkön látható BMW karosszériájának javítása akár 150 ezer forintba is kerülhet, ráadásul annak örökre nyoma marad.

Kétszer bukik a tulaj

Ha a tulajdonos majd egyszer eladja az autóját és festékvastagság-mérővel átvizsgálják, azonnal kiderül, hogy az autó rongálódott. Egy tulajdonos így kétszer bukik a 9 éves kisrác karcolásos hülyesége miatt. Egyszer amikor megcsináltatja, másodszor pedig akkor, amikor majd eladja az autót, de a karosszéria sérülése miatt lejjebb alkudják annak árat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép forrása: Police.hu