Extrém koraszülöttként, mindössze 860 grammal jött a világra Milán, akit ezután ötször újra kellett éleszteni. Édesanyja egyedül neveli, mert édesapja, amikor kiderült, hogy Milán beteg, elhagyta őket. A súlyosan epilepsziás kisfiút fejlesztésekre hordja a Budapest 17. kerületében élő Linda.

860 grammal jött a világra

A kis Milán élete meglehetősen nehezen indult. Extrém koraszülöttként a 25. hétre született, és mindössze 860 grammal jött a világra egy felülfertőzöttségnek köszönhetően. Majd mindössze 12 napos volt, mikor sürgősen meg kellett műteni, ám az orvosok azt mondták az édesanyjának, hogy nem biztos, hogy túléli. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Öt újraélesztés  

A kisfiút ötször újra kellett éleszteni, majd oxigénhiány keletkezett az agyában, és 42 napig lélegeztetőgépen volt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Már óvodába jár

Milán most 3 és fél éves, és óvodába jár, miközben folyamatosan fejlesztésekre hordja az édesanyja. Most azonban segítséget kér az emberektől Linda, hiszen egyedülálló édesanyaként már nem tudja megadni kisfiának a fejlődéshez szükséges terápiákat.

Elhagyta őket az édesapa

A kisfiú sorsa továbbra sem alakult jól, édesapja ugyanis elhagyta őket, mikor bekövetkeztek a problémák. Édesanyja, Linda így egyedül maradt és egyedül kellett szembenéznie a kihívásokkal. Azóta Linda visszaköltözött a szüleihez és egyedülálló anyaként próbálja venni az akadályokat és megadni mindent a gyermek számára.

Költséges terápia  

Most azonban eljutott odáig, hogy bár nem szeret segítséget kérni, az emberekhez fordult, mert nem tudja kifizetni kisfia számára a szükséges terápiákat

Nem tud egyedül étkezni és ülni

„A kisfiam nem tud egyedül étkezni, ülni, térden mászva próbál közlekedni. Nem beszél csak annyit, hogy papa, mama, baba, apa. Elsősorban ezeken szeretnék javítani az oxigénterápiával, ami 20 x 26.000 forintba kerül elsőkörben, és 6 éves koráig kéne járnia rá” – nyilatkozta a Ripostnak Linda.

Szörnyű érzés!

„Szörnyű érzés, hogy vannak dolgok, amiket szeretnék megadni neki, de nem tudok, mert egyszerűen nem jövünk ki anyagilag. Ilyen a terápia is, de akár egy kirándulás is” – tette hozzá. 

Minden segítség jól jön

Az édesanya más oxigénhiányos gyerekeknél is látta a terápia javító hatásait, ezért szeretné megadni Milunak is, most azonban úgy érzi, hogy nem engedheti meg maguknak anyagilag. Az édesanya minden segítségnek örül, akár ruháknak is, hiszen Milu térden mászva próbál közlekedni, így egy hónapban 10-15 nadrágot elhasznál, de pelenkát vagy egyéb dolgokat is szívesen fogadnak. 

Az epilepszia a nagy kihívás

Milánéknak a legnagyobb kihívást most az epilepszia jelenti, ami 2021 decembere óta van jelen a kisfiú életében. Az édesanya azóta nem alszik nyugodtan, folyamatosan figyeli, nincs-e rohama a kisfiának.

A kisfia mosolya motiválja

„Tettünk most két lépést hátra, de nem adjuk fel. A kisfiam mosolya és fejlődése motivál, hogy addig menjek előre, amíg ő valamennyire önellátó nem tud majd lenni. Az embereket pedig arra kérem, hogy aki teheti segítsen, és az utcán ne bámuljon meg minket, beteg gyermeket nevelő édesanyákat, hanem merjenek kérdezni és akár segíteni nekünk” – zárta gondolatait Linda. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: segítsünk a kis Milánnak! Fotó: Facebook