Súlyos baleset történt Budapesten a Dózsa György út egyik kereszteződésében. Két autó ütközött. Az egyiket lehet, hogy kábítószer hatása alatt álló férfi vezette.

A baleset

Egy középkorú házaspár haladt Opellel a VII. kerületi István úton az Ajtósi Dürer fasor felé. A Dózsa György úti kereszteződésben szabad jelzést mutatott a jelzőlámpa, így mentek tovább. Ebben a pillanatban balról az Opel bal oldalába vágódott a Hősök tere felől nagy sebességgel érkező Skoda.

A vétlen autó

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Neki a falnak

A becsapódás hatására az Opel felhajtott a járdára és ott az Ajtósi Dürer fasor és a Dózsa György út sarkán álló gyógyszertár falának rohant. Férfi vezetője és hölgy párja ki tudtak szállni a roncsból saját erőből, mivel minden légzsák kinyílt, de a sofőrnek megsérült a keze, őt a mentők kórházba szállították.

Elszaladtak

A Skodát vezető fiatalember valamilyen tudatmódosító szer hatása alatt álltak, mivel a csattanás után ő és két utasa kiugrottak a járműből és elszaladtak.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ebben ültek a menekülők

Sérülés

Az ő autójukban egyik légzsák sem lépett működésbe, mivel nem használták a biztonsági öveiket, a jobb első ülésen utazó utas ezért kifejelte a szélvédőt.

Egy ember még szökésben

Vélhetően emiatt nem is tudott tovább futni, csak a 74-es troli megállójáig, ami nagyjából 100 méterre található a baleset helyszínétől. Egyik társa vele maradt, kettőjüket a rendőrök könnyedén le tudták kapcsolni, a harmadik utas viszont elmenekült, valószínűleg ő ült hátul és nem sérült meg.

Mintát vettek

A bűnügyi helyszínelők, teljesen logikusan, mintát vettek az ülésekről, az ajtók kilincseiről, a kormányról, minden alkatrészről, ahol nyomott hagyhattak a Skoda utasai.

A tömegközlekedést nem kellett felfüggeszteni

A baleset csak a Dózsa György út Hősök tere felé vezető külső sávját foglalta el, ezért a tömegközlekedés forgalmát nem zavarta.

Címlapfotó: Gömbkötő Krisztián