Beismerte Berki Krisztián, hogy ő szerepel abban a videóban, amelyet az ügyészség tett közzé, amin az látható, hogy lebüntetőfékezi a mögötte haladó buszt. Szerinte túlzás, hogy börtönre akarják ítélni, és állítja, hogy nem ő volt a hibás a közlekedési szituációban.

Büntetőfékezett

Amint arról a Kékvillogó híroldalon is beszámoltunk, Berki Krisztián büntetőfékezése miatt a busz még vészfékezéssel sem tudta elkerülni, hogy nekiütközzön Berki méregdrága Bentley-jének. Az ütközés miatt a busz utasai előrelendültek, a járműben 2,5 millió, a Berki kocsijában pedig mintegy 14 millió forintos kár keletkezett – írja a Bors.

Nem tudtak a vádemelésről

A celeb ügyvédje, dr. Szilágyi Roland azt mondta a lapnak, hogy nem tudtak a vádemelésről, csak a médiából hallva tapasztalták, hogy Berki ellen vádat emeltek. Azzal folytatta, hogy az ügyészség egyetlen médiumnak sem erősítette meg ezt az információt. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Már megszüntették az eljárást?

Az ügyvéd arról is beszélt, hogy egyszer már korábban a nyomozóhatóság befejezte az ügy vizsgálatát, a büntetőügyet pedig megszüntették. Szerinte különös, hogy később börtönbüntetést kértek a védencére, akivel szemben ezt az eljárást már egyszer megszüntették. Korábbi cikkeink Berki Krisztiánról ide kattintva érhetők el!

Túlzásnak tartja Berki

Berki Krisztián csakugyan nem érti, miért került szóba újra ez a baleset. “Túlzásnak tartom az indítványt is” – mondta a lap megkeresésére az influenszer, majd hozzátette, hogy az ügy már három éve lezárult, ezért nagyon is furcsállja a dolgot.

Akadályozta a buszos

Ezután Berki azt magyarázta, hogy amikor a buszt megelőzte, jobbra indexelt, mert a Village Parkba akart bekanyarodni. Szerinte ezután a buszos megpróbálta őt megakadályozni, hogy elé kerüljön. “A sofőr állítása szerint vészfékezett, de akkor miért nem tudott megállni úgy, hogy 70-90 méterre haladtam előtte? Hol van a szakértői vizsgálat, ami őt igazolja? Nincs, hiszen fékezés nélkül jött belém” – fogalmazott Berki, aki úgy gondolja, hogy megelőzhető lett volna a baleset.

Videón a büntetőfékezés

A buszost hibáztatja

“A buszos hanyagsága miatt történt minden” – folytatta a celeb, majd ezt kiegészítette azzal, hogy nem haragszik senkire, mert tudja, hogy egy olyan ügyet vettek elő újra, amit már kivizsgáltak. Berki szerint ez közúti baleset volt.

“Nem sodort volna veszélybe”

Berki Krisztián felesége, Mazsi szintén megszólalt az ügyben, és kiállt férje mellett, de számára a legmegdöbbentőbb az, hogy éppen most akarják megbüntetni a férjét, amikor politikai karriert épít. “Ott voltam a férjem mellett az autóban, soha nem tett volna ki engem olyan veszélynek, hogy maradandó sérülést szerezzek amiatt, mert büntetőfékezik egy busz előtt” – mondta a lapnak Mazsi. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Mazsi is készített egy videót

Kiemelt kép: Részlet az ügyészség videójából