Letartóztatta a Győri Járásbíróság azt a 35 éves szlovák terepjáróst, aki hétfőn halálra gázolta a Jánossomorja fiatal kézilabdázóját, majd elhajtott a helyszínről.

Tényleg ámokfutó volt

A fiatal magyar lány elgázolás után a férfi másfél órával később Mosonmagyaróváron is elütött egy kétgyermekes apát, akit súlyos fej-és gerincsérülésekkel vittek kórházba.

Visszaeső

Kiderült, hogy a szlovák férfi már háromszor is volt büntetve korábban, és öt nappal a tragédia előtt szabadult Szlovákiában.

Nem engedik el

Az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett az ügyészség indítványával, és szökés, elrejtőzés, valamint bűnismétlés veszélye miatt letartóztatta a férfit. A végzést mindenki tudomásul vette, így az végleges.

Totál be volt állva

Az ügyészségtől a 24.hu megtudta, hogy a halálos kimenetelű közlekedési baleset okozásával és segítségnyújtás elmulasztásával is meggyanúsított sofőr 4 drogot is fogyasztott. A férfi a gyanúsítotti kihallgatása során elismerte a drogfogyasztást, és azt mondta, hogy nem teljesen emlékszik a történtekre.

Hétfőn hajnalban történt

Amint arról a Kékvillogó beszámolt, Jánossomorján, a Szabadság utcában, 2021. október 4-én 3 óra 37 perc körül egy Andau irányába közlekedő sötét színű, terepjáró típusú gépkocsi vezetője elütötte a Szabadság utcán haladó kerékpárost. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Lebuktatták a térfigyelő kamerák

A mosonmagyaróvári rendőrök adatgyűjtés és a térfigyelő kamerák felvételeinek elemzése alapján azonosították, majd egy 7 óra 45 perckor érkező lakossági bejelentés segítségével a város belterületén elfogták a balesetet okozó gépkocsit vezető szlovák állampolgárt.

Fiatal kézilabdázó volt az áldozat

A Jánossomorja kézilabdacsapata egy szomorú hírt osztott meg a Facebook-oldalán tegnap este: „A Jánossomorja Sportegyesület, Kézilabda szakosztálya mély fájdalommal tudatja, hogy kiváló csapattársunk, kapusunk, barátunk, Budai Viktória a mai napon tragikus körülmények közt itt hagyott bennünket.”

Ez is érdekelheti

Szombathelyen, a Puskás Tivadar utcában található telephelyen végzett tolatás közben egy teherautóval agyongázoltak egy férfit. A szerencsétlen győri embert a jármű a rakodó rámpának szorított, melynek következtében olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

Címlapkép a rendőrség felvétele.