Letartóztatta a Győri Járásbíróság azt a 35 éves szlovák terepjáróst, aki hétfőn halálra gázolta a Jánossomorja fiatal kézilabdázóját, majd elhajtott a helyszínről.

Tényleg ámokfutó volt

A fiatal magyar lány elgázolás után a férfi másfél órával később Mosonmagyaróváron is elütött egy kétgyermekes apát, akit súlyos fej-és gerincsérülésekkel vittek kórházba.

Visszaeső

Kiderült, hogy a szlovák férfi már háromszor is volt büntetve korábban, és öt nappal a tragédia előtt szabadult Szlovákiában.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem engedik el

Az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett az ügyészség indítványával, és szökés, elrejtőzés, valamint bűnismétlés veszélye miatt letartóztatta a férfit. A végzést mindenki tudomásul vette, így az végleges.

Totál be volt állva

Az ügyészségtől a 24.hu megtudta, hogy a halálos kimenetelű közlekedési baleset okozásával és segítségnyújtás elmulasztásával is meggyanúsított sofőr 4 drogot is fogyasztott. A férfi a gyanúsítotti kihallgatása során elismerte a drogfogyasztást, és azt mondta, hogy nem teljesen emlékszik a történtekre.

Hétfőn hajnalban történt

Amint arról a Kékvillogó beszámolt, Jánossomorján, a Szabadság utcában, 2021. október 4-én 3 óra 37 perc körül egy Andau irányába közlekedő sötét színű, terepjáró típusú gépkocsi vezetője elütötte a Szabadság utcán haladó kerékpárost. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Lebuktatták a térfigyelő kamerák

A mosonmagyaróvári rendőrök adatgyűjtés és a térfigyelő kamerák felvételeinek elemzése alapján azonosították, majd egy 7 óra 45 perckor érkező lakossági bejelentés segítségével a város belterületén elfogták a balesetet okozó gépkocsit vezető szlovák állampolgárt.

Fiatal kézilabdázó volt az áldozat

A Jánossomorja kézilabdacsapata egy szomorú hírt osztott meg a Facebook-oldalán tegnap este: „A Jánossomorja Sportegyesület, Kézilabda szakosztálya mély fájdalommal tudatja, hogy kiváló csapattársunk, kapusunk, barátunk, Budai Viktória a mai napon tragikus körülmények közt itt hagyott bennünket.”

Ez is érdekelheti

Szombathelyen, a Puskás Tivadar utcában található telephelyen végzett tolatás közben egy teherautóval agyongázoltak egy férfit. A szerencsétlen győri embert a jármű a rakodó rámpának szorított, melynek következtében olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

Címlapkép a rendőrség felvétele.