Már akkor is bemérték, amikor egy borsodi településre ért, ám mielőtt elhagyta a községet, alaposan beletaposott a gázba.

Közúti ellenőrzésen bukott meg a felelőtlen sofőr

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság munkatársai 2023. március 7-én, Bogácson tartottak közúti ellenőrzést. Reggel 8:18-kor bemértek egy BMW-t, amelyik 20 km/h-val nagyobb sebességgel érkezett a településre, mint szabad lett volna. 70 km/h-s sebességnél készült az első drága fénykép. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Először még „csak” 70 km/h-val ment a BMW-s

A gyorshajtó BMW-sről készült első felvétel – Fotó: Police.hu

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nagyon sietős volt a dolga

A szóban forgó BMW sofőrje még jobban odalépett, amikor elhagyni készült a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye területén található Bogácsot. Néhány perccel később ugyanis már 137 km/h-s sebességgel hajtott. Azon a szakaszon a megengedett legnagyobb sebesség 50 km/h volt, így ez jelentős gyorshajtásnak minősül.

Nem vette le a gázról a lábát, sőt, odalépett

A gyorshajtó BMW-sről készült második felvétel – Fotó: Police.hu

Drága mulatság a gyorshajtás

Gyorshajtás esetén a jármű üzembentartóját büntetik, függetlenül attól, hogy ki vezeti a járművet. Összesen 330 ezer forintnyi közigazgatási bírságot szabtak ki a rendőrök.

Nem érdemes ennyire sietni

A rendőrök felhívják a közlekedők figyelmét, hogy nem ez volt az utolsó olyan akció, amikor a sebességhatárok betartását figyelték. További hasonló mérésekre számíthatnak az autósok Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében, és persze az ország többi részén is.

Ezt kérik a rendőrök

A gyorshajtás az egyik vezető baleseti ok. Az, aki a megengedett maximális sebességet túllépi, a saját és mások életét is veszélyezteti. A rendőrök ezért azt kérik, hogy mindenki tartsa be az előírt sebességhatárokat.

Különösen veszélyes a napokban száguldozni

A rendőrök felhívják az autósok figyelmét arra, hogy a következő napokban változékony időjárás várható. Esős időben fokozott a balesetveszély az utakon, az indokoltnál nagyobb tempó esetén pedig súlyosabb lehet egy-egy baleset kimenetele. Mindig az út- és időjárási viszonyoknak megfelelően kell közlekedni.

Ezen a héten van egy országos razzia is

A zsaruk ezen a héten fokozottan ellenőrzik a passzív biztonsági eszközök használatát. Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) ugyanis 2023. március 6-12. között hirdette meg a Seatbelt nevű akciót. Ehhez a magyar rendőrség is csatlakozott.

Ezeket figyelik kiemelten a napokban

A biztonsági öv használata mellett azt is árgus szemekkel nézik a hekusok, hogy a gyermekbiztonsági rendszereket is a szabályoknak megfelelően használják-e az autósok. A motorosok és segédmotorosok esetében azt vizsgálják, hogy használnak-e bukósisakot. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: archív