Elfogták azt a 12 éves fiút és 13 éves társát a dabasi rendőrök, akik a gyanú szerint megtámadtak és bántottak egy kislányt, elvették a pénzét, majd sorsára hagyták.

Boltba indult

Egy tatárszentgyörgyi anya kért segítséget a rendőrségtől november 28-án kora este: boltba tartó, 12 éves kislányát két unokatestvére megállította, pénzét követelték, amit a kislány nem akart odaadni, ezért ellökték. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Megrugdosták

A fiúk két oldalról megrúgták a földre esett kislányt, átkutatták kabátzsebeit, majd elvették a bevásárlásra szánt 1200 forintját.  A helyszínről elszaladtak, áldozatukat pedig a földön fekve sorsára hagyták.

Régóta rettegett tőlük a település

A rendőröknek egyik fiú sem volt ismeretlen, lopás, testi sértés, rablás miatt volt már ügyük velük. Több büntetőeljárást is indítottak ellenük, amelyeket életkoruk, mint büntethetőséget kizáró ok miatt rendre meg kellett szüntetni.

Már büntethetők

Mostanra a kiskamaszok betöltötték a 12. életévüket, így ennél a rablásnál már megindulhatott büntetőeljárás.

Tatárszentgyörgyön vették őrizetbe

A 12 éves fiút tatárszentgyörgyi otthonában, fogták el. Kihallgatásán a bűncselekményt részben beismerte. Állította, még társát is figyelmeztette: „Ne csináld, mert itt a kamera!”. Őrizetbe vétele után a rendőrök kezdeményezték letartóztatását, amit a bíróság elrendelt.

Paranccsal keresték

13 éves társa napokig szökésben volt, feltehetően rokonai segítségével bujkált a rendőrök elől. Elfogatóparancsot adtak ki ellene, mindenhol keresték, végül 2021. december 1-jén kora este kaptak jelzést, hogy merre lehet a gyerek.

Benéztek az ablakon

Nagymamája tatárszentgyörgyi otthonában fogták el, miután az ablakon keresztül látták, hogy a fiú egy szekrény mögé rejtőzik.

Nagymama védte őt

Ajtót nyitó nagyszülője hiába próbálta meggyőzni a rendőröket, hogy unokája nincs nála, a bútor mögül a rendőrkapitányságra vitték.

Nem ismerte el

A fiú nem ismerte el a terhére rótt bűncselekményt, panaszt nem, de vallomást tett. Mindkét gyanúsított máshogy emlékszik a történtekre, egymástól eltérően beszéltek.

Marad a rablás

Az azóta letartóztatott 12 éves fiú, valamint az őrizetbe vett 13 éves unokatestvére ellen rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Dabasi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya, egyben kezdeményezték a 13 éves gyermek letartóztatását is.

Javítóba kerültek

A nyomozási bíró meghallgatta a gyanúsítottakat és a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2022. január 1-ig a budapesti javítóintézetbe záratta őket.

Címlapfotónk a dabasi rendőrök egyik iskolai bemutatóján készült, a rendőrség felvétele.