Elütöttek egy házaspárt Balatonfüreden, a 61 éves sofőr átment az egyik gyalogos lábfején, amitől elesett. A nő férje is megsérült, ő a motorháztetőre esett. Az ügy vizsgálatát a Balatonfüredi Rendőrkapitányság befejezte.

Tavaly történt a gázolás

A 61 éves paloznaki nő 2022. november 26-án délután Balatonfüreden közlekedett autójával. Haladása során az egyik kijelölt gyalogos-átkelőhelyhez érve azonban nem adott elsőbbséget az ott áthaladó idős házaspárnak.

Mind a ketten megsérültek

A személyautó átment a hölgy lábfején, melynek következtében elesett és beütötte a fejét is, férje pedig a gépkocsi motorházára esett. A baleset során mindketten 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedtek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Eljárás indult a sofőr ellen, már az ügyészségen vannak a papírok

A sofőrrel szemben közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyt büntetőeljárás. A Balatonfüredi Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügyben a keletkezett iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Egy iskolába tartó gyereket ütöttek el

A Kékvillogó.hu is beszámolt arról, hogy múlt hónapban elütöttek egy iskolába tartó gyereket Dunaharasztiban. A baleset a reggeli csúcsforgalomban történt Dunaharaszti egyik legveszélyesebb területen, a Némedi úton. Rövid időn belül megérkezett a mentő, és ellátták a baleset sérültjét.

Kórházba szállították a kislányt

A helyszínről származó információk szerint egy általános iskolás kislány volt a baleset szenvedő alanya. A gyermeket megfigyelésre kórházba szállították, a legutolsó hírek szerint megúszta könnyebb sérülésekkel.

Visszaverte a fényt az aszfalt

„Nem sokkal később mentem arra, szép idő volt, de szemből sütött a nap a nedves aszfaltra, Némedi felé nagyon visszaverte a fényt, alig lehetett látni” – írta egy helyi lakos nem sokkal a történtek után az internetes közösségi oldalon.

Pedig még nincs is itt a tavasz…

„Nagyon sajnálatos az, ami történt. Sajnos az iskolák környékén még jobban oda kellene figyelnünk mi autósoknak. És még nincs is itt a tavaszi időszak, amikor is a gyerekek 90 % kerékpárral, rolerrel közlekedik majd az iskolába, a barátokhoz. Éppen ezért nagyon időszerű lenne, ha legalább a Kőrösi és a Rákóczi Iskolák előtt lassítókat raknának le” – tette hozzá egy helyi lakos.

Félni kell a zebrán is

„Nem tudni, ki a felelős, de az biztos, hogy Haraszin brutális a forgalom és félni kell már akkor is, ha az ember zebrán megy át. És persze az autósok, tisztelet a kivételnek, emberszámba sem veszik a kerékpárosokat és a gyalogosokat” – fogalmazott egy másik Dunaharasztiban él polgár.

Elütöttek egy gyermeket Szentendrén

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról hétfőn, hogy elütöttek egy gyermeket egy szentendrei iskolánál, a történtek után rendőrök lepték el a környéket. A helyszínről származó információk szerint a Barcsay általános iskola előtt történt a baleset a reggeli órákban. 

A lábát fájlalta

„Remélem, hogy jól van a gyerek” – írta egy helyi lakos. Egy másik szentendrei hozzászóló arról számolt be, hogy úgy tudja: szerencsére az elütött fiúnak nem lett komolyabb baja, a lábát fájlalta. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a balatonfüredi baleset helyszíne – forrás: police.hu