Gyorsan pörögnek az események, miután hétvégén őrizetbe vették a vezetőt, kedden már a kinevezését is visszavonta az országos rendőrfőkapitány.

Hírzárlat volt

Ahogy arról a Kékvillogó.hu az elsők között beszámolt, rácsok mögé dugták a győri rendőrkapitányt. Bár a múlt hét végén még teljes hírzárlat volt az ügyben, de lényegében már köztudomású volt, hogy őrizetbe vették a győri rendőrkapitányt, Váczi Attilát. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Hivatali bűncselekmények miatt nyomoznak

A Központi Nyomozó Főügyészség még pénteken adott ki egy meglehetősen szűkszavú tájékoztatást, amelyben az áll, hogy a Győri Regionális Nyomozó Ügyészség őrizetbe vett egy vidéki kapitányságvezetőt. Ebben írtak bizonyos eljárási cselekményekről is, valamint arról, hogy hivatali bűncselekmények gyanúja miatt nyomoznak.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Hamarosan bíróság elé kerül

További részleteket nem közöltek, így azt sem tudni, milyen bűncselekményeket követett el a város főrendőre. Főszabály szerint az őrizet 72 óráig tart. Ezen időszak alatt kell a gyanúsítottat bíróság elé állítani, amely elrendelheti a kényszerintézkedést.

Visszavonták a kinevezést

Kedd reggel arról tájékoztatott az Országos Rendőr-főkapitányság, hogy visszavonták a győri rendőrkapitány vezetői kinevezését. Ezt maga az országos rendőrfőkapitány rendelte el.

Megszűnt a jogviszonya

Azt írták, a rendőrkapitány hivatásos szolgálati jogviszonya ezzel megszűnt. A szervezetet az új vezető megbízásáig a kapitányságvezető-helyettes irányítja.

Így emelkedett a ranglétrán

A hivatali bűncselekményekkel gyanúsított rendőr 1992-től a győri városi rendőrkapitányságon volt nyomozó, majd onnan a megyei rendőrkapitányságra került, 2015-ben pedig a győri rendőrkapitányság vezetője lett.

Visszaélhetett a hivatalával

Az Indexnek nyilatkozó Borbély Zoltán ügyvéd szerint, ha egy rendőrt hivatali bűncselekményekkel gyanúsítanak, akkor az legtöbbször hivatali visszaélést jelent.

Akár 3 évet is kaphat

„Az a hivatalos személy, aki azért, hogy jogtalan előnyt szerezzen, hivatali kötelességét megszegi, hatáskörét túllépi vagy hivatali helyzetével visszaél, az 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő” – ismertette a volt ügyész.

Elismerést kapott

Váczi Attila egyébként nemrégiben egy kitüntetést is kapott: ő fogta össze annak a hatéves kislánynak a keresését, aki tavaly novemberben tűnt el egy péri tanyáról. Mint mi is hírt adtunk róla, a 6 éves gyermeket Mehringer Szabolcs siklóernyős látta meg a magasból. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Váczi Attila – fotó: police.hu